marko nikolic kzn jul 2014 (1)

Nikolić: Dobro smo se predstavili, ali nisam zadovoljan

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je da se njegova ekipa predstavila u dobrom svetlu u utakmici protiv Totenhema u Ligi Evropa, da su joj ti dueli veliko iskustvo, ali da je nezadovoljan porazom.
Fudbaleri Partizana izgubili su sinoć u Londonu od Totenhema sa 0:1, u utakmici petog kola Grupe C u Ligi Evropa. 
-Partizan se predstavio u dobrom svetlu, ali ne mogu da budem zadovoljan pošto nije u našem mentalitetu da se zadovoljimo utiskom, već uvek želimo dobar rezultat. Pokazali smo da na ovakvom nivou možemo da odigramo egal utakmicu, što je za nas mnogo važno, u kombinaciji mlađih i iskusnijih igrača – rekao je Nikolić, preneneo je klupski sajt. 
Nikolić je istakao da su njegovoj ekipi nedostajali igrači na sredini terena i da je zbog toga morao da improvizuje, kao i da mu je žao što ekipa nije osvojila bod. 
-Propustili smo preveliki broj šansi za ovakvu utakmicu. Ovo je bio izvanredan meč sa mnogo šansi, nijedan tim se nije opredelio za odbranu, stvarao je šanse. Žao mi je što nismo postigli makar jedan gol, mada mislim da smo mogli i mnogo više od toga, da makar donesemo bod u Beograd, što ne bi bio nepravedan rezultat – rekao je on. 
Trener crno-belih istakao je da su utakmice u Ligi Evropa veliko iskustvo za njegov tim. 
-Izmakao je bod u Londonu i Istanbulu, u Ligi Evropa smo odigrali dobre utakmice. To je iskustvo za ove igrače, posle toga mnogo lakše igramo u našoj ligi, tamo gde jesmo kompetitivni i gde možemo da se takmičimo na pravi način. Ne nedostaje mnogo ovom Partizanu da bi se takmičio mnogo bolje u Evropi, ali to malo nekada zna da bude mnogo  rekao je Nikolić. 
Utakmica na Vajt Hart Lejnu je u tri navrata prekidana zbog ulaska navijača u teren, a za vreme jednog prekida, dok su igrači bili u svlačionici, na tribinama se pojavila albanska zastava. Nikolić je rekao da u Engleskoj nije očekivao probleme sa navijačima i pohvalio Partizanove pristalice. 
-Partizanova publika je u Londonu pokazala kako sportski može da se navija za svoj klub, učinila nas je ponosnim. Svuda u svetu smo mogli da očekujemo prekide i incidente, ali ovde u Engleskoj, da se tri puta prekida utakmica zbog ulaska navijača na teren… Posebno mi je drago što su naši navijači bili na zavidnom nivou, nisu reagovali na provokacije sa albanskom zastavom – rekao je on. 
-Urgirali smo da se ta zastava pod hitno ukloni, nismo želeli da se prenese nervoza na našu tribinu, pa da ispadnemo naivni i krivci. Svi smo reagovali brzo, delegat je uklonio sa stadiona ljude koji su pokušali da izazovu provokaciju – dodao je Nikolić.

Povezana vest:  FRANCUSKA LIGA, 29. KOLO, Bordo i Monpelje upisali nove pobede