tomislav karadzic fss dec hajat

Karadžić: Privatizacija lek za srpski fudbal

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić rekao je danas da je privatizacija lek za srpski fudbal i pozvao vladu i ministarstvo omladine i sporta da budu energičiniji po tom pitanju.
-Stanje u klupskom fudbalu je tesko i poprima dimenzije drame, polovina klubova je blokirano, vlada opšte preživljavanje i dobar deo je blizu stečaja. Nikad nije bilo ovako teško, nema prostora ni u državnom budžetu i jedini lek je privatizacija – izjavio je Karadžić na godišnjoj svečnosti FSS u hotelu Metropol.
On je dodao da je vlada najavila privatizaciju do kraja godine, da je ministar sport obišao pola Evrope da bi upoznao iskustva razvijenih zemalja i da se zaćutalo.
-Bez titulara i novih izvora finansiranja, ne piše nam se dobro. Ne treba biti mnogo pametan, dovoljno je samo da pređemo granicu i vidimo primer Mađarske, koja je ove godine izgradila pet stadiona i posle dugog perioda posrtanja krenula napred – konstatovao je Karadžić.
Uz privatizaciju, Karadžić je među četiri prioriteta za 2015. godinu naveo i borbu A tima za plasman na EP 2016.
-Zabrinut sam jer nemamo više prostora za opravdanje, posebno što sada na finalni tutnir ide 24 od 53 tima. Imamo sjajne igrače, ali nemamo tim, a kad nema tima, nema ni igre ni rezultata. Verujem da će novi selektor Ćurčić, koji je sa mladom selekcijom uspeo da pobedi Špance, moći da nas odvede bar u baraž. Neće biti lako, ali ništa u životu nije lako – poručio je Karadžić.
On je najavio da će FSS u 2015. voditi tešku borbu i protiv prijema Kosova u FIFA i UEFA.
-Pozicija nam je teška, poslednje tri godine odolevamo, u statutu FIFA postoji tačka da zemlja koja nije u UN ne može da postane članica, ali prijem nekih saveza i prijem Kosova u MOK dodatno nam otežava poziciju – naveo je Karadžić. 
Kao četvrti prioritet, odnosno kao lepu vest, Karadžić je naveo da je od UEFA i FFA stigla finansijska pomoć za obnavljanja uništenog u ovogodišnjim poplavama.
-Od FIFA smo dobili 600.000 evra, od UEFA 500.000 i ta pomoć će u januarau biti prosleđena onima koji su nastaradili u poplavama. Takođe u sledećoj godini upotrebićemo dobijenih 1,4 miliona evra za izgradnju 20 terena sa veštačkom travom – zaključio je Karadžić.

Povezana vest:  Mančester junajted postigao dogovor sa Sao Paolom o Mori