ivajlo petev selektor bugarska

Petev veruje u povratak Berbatova u tim

Novi selektor bugarske fudbalske reprezentacije Ivajlo Petev veruje da će moći da ubedi Dimitra Berbatova da se vrati u tim, čime bi se oživele šanse za plasman na prvenstvo Evrope 2016.
Berbatov je završio reprezentativnu karijeru 2010. a prethodni selektor Luboslav Penev – koji je dobio otkaz zbog loših rezultata u kvalifikacijama, nje uspeo da ga nagovori da se vrati.
Tridesettrogodišnji napadač Monaka Berbatov najbolji je strelac u istoriji bugarske reprezentacije sa 48 postignutih golova.
-Ambicija mi je da se sa njim sretnem i da porazgovaramo,pa ćemo onda videti šta će se dogoditi – rekao je Petev za bugarsku televiziju.
Bugarska je četvrta u grupi H kvalifikacija za EP sa cetiri boda iz isto toliko utakmica, šest manje od vodećih Hrvatske i Italije, a pet iza Norveške. Dve prvoplasirane ekipe obezbediće mesto na EP 2016.
Bivši napadač Mančester Junajteda i Totenhema Berbatov je u januaru prešao iz Fulama u Monako na pozajmicu, da bi manje od pet meseci kasnije potpisao jednogodišnji ugovor sa francuskim prvoligašem.

Povezana vest:  Del Pjero: Rekao sam sinu da idemo da vidimo kengure