mario baloteli 1Baloteli kažnjen zbog poruke na društvenoj mreži
 
Fudbalski savez Engleske (FA) kaznio je napadača Liverpula Marija Balotelija jednom utakmicom neigranja i novčano sa 25.000 funti zbog uvredljive poruke na rasnoj i antisemitskoj osnovi istaknutoj na društvenoj mreži.
Kontroverznom italijanskom fudbaleru takođe je naloženo da prisustvuje i edukativnom programu zbog „teškog kršenja pravila FA“.
Baloteli je objavio post na Instagramu u vezi sa Super Mariom, karakterom iz video igrice, što je takođe njegov nadimak, za koga je napisao „skače kao crnac i skuplja novčiće kao Jevrejin“.
Predstavnici jevrejske zajednice u Velikoj Britaniji protestovali su zbog Balotelijevog gafa i zatražili da bude kažnjen.
Tamnoputi italijanski reprezentativac, koji je u više navrata bio meta rasističkog zlostavljanja navijača, kasnije je objavio post u vezi Super Marija sa naslovom „Ne budi rasista“.
Povezana vest:  Stevan Stojanović, direktor „A“ reprezentacije o selektoru Stojkoviću, njegovoj viziji fudbala, startu u kvalifikacijama za SP, kultu reprezentacije...