FSV Mainz 05 v FC Bayern MuenchenRoben za pobedu Bajerna u Majncu

Fudbaleri Bajerna savladali su večeras na gostujućem terenu ekipu Majnca sa 2:1, u prvoj utakmici 17. kola nemačke Bundes lige.
Šampionski tim Pepa Gvardiole zabeležio je osmu pobedu zaredom, ukupno 14. ove sezone, pa je sa utakmicom više odmakao drugoplasiranom Volfsburgu 14 bodova.
Favorit je do novog uspeha došao nakon velike i izjednačene borbe. Dva gola pala su u prvom poluvremenu, poveo je Majnc, ali je Švajnštajger brzo izjednačio sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca, i do pred sam kraj domaćin je praktično imao bod u rukama.
Međutim, Arjen Roben je kaznio neopreznost odbrane protivnika i u poslednjem minutu pogodio iz blizine za novi trijumf kluba iz Minhena.
Majnc – Bajern 1:2 (Soto 21 – Švajnštajger 24, Roben 90)
Sutra se sastaju Bajer Leverkuzen – Ajntraht Frankfurt, Augsburg – Borusija Menhengladbah, Šalke – Hamburger, Štutgart – Paderborn, Verder – Borusija Dortmund i Volfsburg – Keln, a u nedelju Herta – Hofenhajm i Frajburg – Hanover.
Tabela: Bajern Minhen 45 bodova, Volfsburg 31, Borusija Menhengladbah i Bajer Leverkuzen po 27, Šalke 26, Augsburg 24, Hofenhajm i Hanover po 23, itd.

Povezana vest:  Troicki pobedio Anduhara za četvrtfinale Sidneja

PHOTO: DANIEL ROLAND/AFP