Martin skrtel

Liverpul izvukao bod u derbiju protiv Arsenala

Fudbaleri Liverpula i Arsenala igrali su večeras nerešeno 2:2, u derbi utakmici 17. kola engleske Premijer lige. Posle veoma dobrog fudbala i mnogo uzbuđenja na Enfildu, tim Brednana Rodžersa izvukao je bod protiv londonskih „tobdžija“ u samoj završnici, što je i najrealniji ishod.
Liverpul, u čijem je sastavu bio srpski napadač Lazar Marković i igrao do 74. minuta, poveo je pred kraj poluvremena, ali je samo minut kasnije Arsenal izjednačio, pa je i u nastavku vođena velika i neizvesna borba.
Činilo se da će gosti do celog plena kada je Žiru matirao Džonsa pola sata pred kraj, međutim, upornost fudbalera Liverpula isplatila se gotovo u poslednjim trenucima sudijske nadoknade, a radost navijačima doneo je defanzivac Škrtel.
Arsenal je ovim remijem preskočio Totenhem na tabeli i preuzeo 6. mesto, dok je Liverpul na 10. poziciji.
Liverpul – Arsenal 2:2 (Kutinjo 45, Škrtel 90+7 – Debiši 45+2, Žiru 64)
Ranije danas Sanderlend je kao gost pobedio Njukasl sa 1:0.
Odigrano u subotu: Aston Vila – Mančester Junajted 1:1, Hal – Svonsi 0:1, Kvins Park Rendžers – Vest Bromvič Albion 3:2, Sautempton – Everton 3:0, Totenhem – Barnli 2:1, Vesthem – Lester 2:0, Mančester Siti – Kristal Palas 3:0.
U preostalom meču sutra se sastaju Stouk i Čelsi.
Tabela: Čelsi i Mančester Siti po 39 bodova, Mančester Junajted 32, Vesthem 31, Sautempton 29, Arsenal i Totenhem po 27, Svonsi 25, itd.

Povezana vest:  Luis van Gal: Nama je Roben što i Mesi Barseloni