Gonzalo Iguain Napoli

Napoli pobedio Juventus na penale i osvojio Superkup Italije

Fudbaleri Napolija osvojili su drugi trofej italijanskog Superkupa savladavši večeras u Dohi, u Kataru, ekipu Juventusa boljim izvođenjem penala sa 6:5. Posle 90 minuta igre i produžetaka susret je završen nerešeno 2:2 (1:1, 1:1).
Pobednik nacionalnog kupa bio je bolji od aktuelnog šampiona u reprizi uzbudljive utakmice iz 2012. godine u Pekingu, kada je pred 75.000 gledalaca slavio Juventus rezultatom 4:2 posle produžetaka.
Pravi spektakl viđen je u Dohi, gde je u atraktivnoj i dinamičnoj igri Juventus dva puta vodio golovima Karlosa Teveza, a Napoli stizao prednost rivala preko Gonsala Iguaina. 
Odlučila je na kraju dramatična „penal lutrija“ u kojoj je izvedeno čak po devet kaznenih udaraca, a presudili su promašaj Simonea Padoina (Juventus) i pogodak Kalidua Kulibalija za veliko slavlje Napolitanaca.
Juventus – Napoli penalima 5:6, posle 90 minuta igre i produžetaka 2:2 (Tevez 5, 106 – Iguain 68, 118)
Napoli je osvojio drugi trofej italijanskog Superkupa, nakon što je prethodno slavio 1990. godine, dok je Juventus ostao na šest.
Trener Masimilijano Alegri tako nije došao do prvog trofeja sa torinskim crno-belima otkako je u julu seo na klupu umesto Antonija Kontea, koji je preuzeo nacionalni tim „azura“.
Bilo je ovo sedmi put da se utakmica za italijanski Superkup odigra na inostranom terenu.

Povezana vest:  Kolmen: Bejlu je potrebno vreme