KOVACEVIC

Kovačević: Priprema za EP glavni cilj u 2015. godini

Selektor reprezentacije Srbije u futsalu Aca Kovačević rekao je danas da je cilj da se ekipa 2015. godine spremi za Evropsko prvenstvo, čiji će biti domaćin 2016. 
-U 2015. godini nas očekuje mnogo obaveza, među kojima će biti I kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, a glavni cilj je da se dobro pripremimo za Evropsko prvenstvo, čiji ćemo biti domaćini 2016. – rekao je Kovačević za sajt Fudbalskog saveza Srbije. 
Srbija će 5. i 6. januara u Almereu igrati prijateljske utakmice sa Holandijom, a potom će u februaru dočekati Italiju. Za susrete sa Holandijom pozvani su golmani Miodrag Aksentijević I Aleksa Antonić, kao i igrači Marko Perić, Mladen Kocić, Ninoslav Aleksić, Stefan Rakić, Danilo Kostić, Marko Pršić, Miloš Simić, Nikola Matijević, Miloš Stojković, Vladimir Milosavac, Aleksandar ivanović i Dušan Milojević. 
-Nadam se da će se svi odazvati, iako je termin nezgodan, ali moramo poštovati datume koje je odredila FIFA. Holandija je Ozbiljan rival, koga smo u prošlosti često pobeđivali, ali napreduju iz godine u godinu. Biće veoma dobar test – kazao je Kovačević. 
Selektor je dodao da je oslobodio obaveza Slobodana Rajčevića I Vladimira Lazića, jer su imali napornu sezonu u Azerbejdžanu. 
Srbija bi nakon duela sa Holandijom i Italijom, u martu trebalo da se sastane sa Hrvatskom, a kako je navedeno, očekuje se i poziv iz Brazila za tradicionalni Gran pri turnir. 

Povezana vest:  Rumenige očekuje da će Bajern brzo biti na vrhu tabele