skup fkpar 25122014 003

Popović: Prvi cilj rešavanje finansijskih problema

Novi predsednik fudbalskog kluba Partizan Zoran Popović rekao je danas da je njegov prvi cilj rešavanje finansijskih problema u klubu i obećao je da će crno-beli rešiti te probleme do kraja 2015. godine. 
-Boriću se da Partizan zna samo za uspehe. Boriću se da se svi problemi i nedaće u kojima klub zatičem reše temeljno i trajno. Prvo mi je u planu da oko sebe okupim tim ljudi, osvedočenih partizanovaca, koji će posao raditi odgovorno i pošteno – rekao je Popović, kojeg je za predsednika predložio Ljubiša Tumbaković. 
Popović je danas izabran za predsenika Partizana. On je na tu funkciju izabran jednoglasno, glasovima 48 delegata koliko ih je prisustvovalo Izbornoj skupštini kluba na stadionu Partizana. Kandidat sada već bivše uprave kluba Mile Jovičić odustao je od kandidature i nije prisustvao Izbornoj skupštini, tako da je Popović bio jedini kandidat. 
Skupštini nije prisustvao ni bivši predsednik kluba Dragan Đurić. 
-Nisam opterećen starim sukobima. Želim jak klub. Prvo što ću uraditi je angažovanje revizorske kuće koja će utvrditi tačno finansijsko stanje u klubu. Svi treba da znaju tačno stanje u kojem se klub nalazi. Nakon toga svu energiju usmeriću na rešavanje finansijskih problema – rekao je Popović. 
On je naveo da rešavanje problema u klubu podrazumeva i isplatu zaostalih plata igračima i zaposlenima, ali je i istakao da će njegova obaveza biti i transparentnost u poslovanju. 
-To znači da ću na kraju svake godine objavljivati rezultate u poslovanju kluba – dodao je Popović. 
On je dodao da neće dozvoliti da ničiji interesi budu iznad Partizana. 
-Nije tajna da se klub nalazi u teškoj finansijskoj situaciji. Račun kluba je u blokadi… Finansijski plan oporavka kluba podrazumeva investiju od oko osam miliona evra do kraja 2015. Godine – rekao je on. 
U prvoj fazi, do kraja ove godine, klub će osnovati novo kreditno sposobno preduzeće u okviru sistema kluba. 
-Putem ovog preduzeća biće obezbeđena sredstva od dva miliona evra iz kreditne linije. Ta sredstva će biti korišćenja za izmerenja obaveza prema igračima i zaposlenima, plaćanje troškova i početak priprema – kazao je Popović. 
U drugoj fazi klub će se, kako je naveo, potpuno finansijski oporaviti. 
-Za to će biti zaslužne invseticije od šest miliona evra. Račun će izaći iz blokade do februara 2015. Godine – dodao je on. 
Popović je kazao da će titule u domaćem šapionatu i dalje ostati priorotet. 
-Moj cilj je i ulazak Partizana u Ligu šampiona, i to ne jednom, već svake godine“ rekao je novi predsenik crno-belih.

Povezana vest:  Milijaš: Odlazim ispunjen, želim momcima da odbrane titulu