rad turbina 24 jan 2015 1Rad i Turbina odigrali nerešeno 0:0
 
Na premijernoj utakmici ove godine na Banjici fudbaleri Rada i Turbine odigrali su nerešeno 0:0. U prvom poluvremenu šef stručnog štaba Milanović je ukazao poverenje sledećim igračima: Erić, Nenadović,  Đurić, Maraš, Vico, Gnjatić, Milošević, Ljujić, Veselinović, Ivan Marković, Rodić. U drugom poluvremenu  nastupili su: Dejanović, Miloš Marković, Milanović, Bajinović, Kričak, Milisavljević, Simić, Mladenović, Denić, Stefan Mihajlović i Nemanja Mihajlović.
Mlada i poletna četa Milana Milanovića je, od prvog minuta  utakmice, krenula  silovito ka golu gostiju iz Vreoca i već u drugom minutu beležimo izglednu priliku Miloševića, ali je lopta završila tik pored stative. Samo dva minuta kasnije na centaršut Nenadovića glavom je šutirao Ivan Marković i lopta je završila iznad prečke. I narednih 20-tak minuta proteklo je u terenskoj inicijativi „građevinara, ali su se gosti iz Vreoca znalački branili. Onda u 26 i 27 minutu kolosalne šanse  imali su Veselinović i Ljujić, ali su za malo bili nerecizni. Mogao je Ivan Marković u 41 minutu da učini nešto više, ali sve je završilo na pokušaju.
U nastavku meča na teren je istrčala  postava „građevinara“ sastavljena od mladih snaga.  U 50 minutu na asistenciju Stefana Mihajlovića, odlično je reagovao Nemanja Mihajlović, ali golman gostiju je bio na visini zadatka. I tokom drugog poluvremena „građevinari su diktirali tempo, ali je izostala realizacija. Rad je poslednjih 10 minuta  odigrao sa igračem manje, jer je zbog bolova u kolenu teren napustio Nemanja Mihajlović, a pošto je šef stručnog štaba Milan Milanović  za ovaj meč predvideo 22 fudbalera, a igrači iz prvog poluvremena su otišli na zasluženi odmor, tako da je izostala zamena.
Sve u svemu zanimljiv meč na Banjici kojemu su  jedino nedostajali golovi. Ekipa u ponedeljak putuje u Antaliju na nastavak priprema gde ih očekuju još četiri pripremne utakmice. U nastavu prolećnog dela sezona, u prvoj utakmici Rad dočekuje Novi Pazar 21. februara na Banjici.
Povezana vest:  FS Italije saslušava Krišita 16. jula