Cordoba     Real MadridReal se provukao u Kordobi, Ronaldo isključen

Fudbaleri Real Madrida savladali su danas u gostima ekipu Kordobe sa 2:1, u utakmici obeleženoj nesportskim ispadom zvanično najboljeg igrača sveta Kristijana Ronalda.
Portugalac je pružio najslabiju partiju ove sezone, a ostavio je tim na cedilu desetak minuta pre kraja meča, kada je najpre šutnuo jednog, a potom udario u lice drugog protivničkog igrača, zbog čega je zaradio direktan crveni karton.
Prva utakmica 20. kola španske Primere protekla je u velikoj i uzbudljivoj borbi, uz ocenu da se „kraljevski klub“ provukao, jer je mogao da ostane bez ijednog boda.
Domaća ekipa srpskog stručnjaka Miroslava Đukića igrala je veoma dobro i bila na pragu podviga, ali je platila ceh zbog nesmotrenih grešaka pojedinaca.
Rumunski napadač Andalužana, Florin Andone, imao je stopostotnu priliku da Kordobi donese vođstvo u 69. minutu, ali je u želji da lobuje golmana Kasiljasa pogodio prečku, da bi u završnici prilikom izvođenja slobodnog udarca neopreznog Kartabiju lopta pogodila u ruku, pa je Geret Bejl realizovao penal da trijumf favorita.
Tesnom pobedom Real je sa utakmicom manje odmakao drugoplasiranoj Barseloni četiri boda, dok je Kordoba ostala na 14. poziciji sa dva boda iznad zone ispadanja.
Kordoba – Real Madrid 1:2 (Gilas 3. penal – Benzema 27, Bejl 89. penal)
Od 18 sati igraju Elče – Barselona, od 20 Atletiko Madrid – Rajo valjekano, a od 22 sata Sosijedad – Eibar i Viljareal – Levante.
Sutra se sastaju Deportivo – Granada, Atletik Bilbao – Malaga, Espanjol – Almerija i Valensija – Sevilja, a u ponedeljak Hetafe – Selta.
Tabela: Real Madrid 48 bodova, Barselona 44, Atletiko Madrid 41, Sevilja 39, Valensija 38, Viljareal 35, Malaga 31, Eibar 27, itd.

Povezana vest:  Ljajić: Nisam se rukovao sa Rosijem

PHOTO: Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images Sport