gatuzoGatuzo želi na klupu Glazgov Rendžersa

Legendarni italijanski fudbaler Đenaro Gatuzo rekao je danas da bi voleo da trenira škotski Rendžers, klub za koji je nastupao tokom igračke karijere.
-San mi je da možda jednog dana dobijem šansu da radim u Rendžersu. 100 odsto sam siguran da je to veliki klub. Kada vidim 10-20 hiljada navijača na stadionu, to nije dobro za tim i nadam se da će se oni vratiti na tribine u velikom broju – rekao je Gatuzo za BBC.
Gatuzo je igrao za giganta iz Glazgova tokom sezone 1997/98, ali je taj klub poslednjih godina posrnuo, pošto je zbog finansijskih problema prebačen u četvrti rang takmičenja.
-Počeo sam ovde kao tinejdžer, volim stadion, ove ljude, navijače… Klub nije u dobrom stanju trenutno, ali mu želim sve najbolje – kazao je Gatuzo.
Rendžers je u međuvremenu stigao do drugog ranga škotskog fudbala, a ove sezone se bori za ponovni ulazak u Premijer ligu.
Ipak, ekipa iz Glazgova nedavno je ostala bez trenera, pošto je Ali Mekois napustio klupu, a isto je prošle nedelje uradio i njegov zamenik Keni Mekdaul.
Gatuzo je 2013. završio igračku karijeru i postao trener. On je sa klupe vodio Sion i Palermo, a od odlaska iz grčkog Ofija nema posao.

Povezana vest:  Lazar Marković strelac u lisabonskom derbiju

PHOTO: Giuseppe Bellini/Getty Images Sport