buducnost volli - zvezdaZvezda nezaustavljiva, slavlje posle drame u Podgorici
 
Košarkaši Crvene zvezde savladali su večeras u Podgorici ekipu domaće Budućnosti sa 77:76 (23:24, 11:17, 28:13, 15:22), u derbi utakmici 19. kola regionalne Jadranske lige.
Ovim uspehom crveno-beli su prekinuli neugodnu tradiciju na gostovanju u dvorani Morača, gde nisu znali za slavlje još od 2004. godine, a nastavili su rekordan niz pobeda ove sezone i obezbedili prvu poziciju pred plej-of.
Dva tima odigrala su odličnu utakmicu, punu uzbuđenja, preokreta i neizvesnosti, a gosti su slavili posle prave drame pogotkom Nikole Kalinića u poslednjim sekundama.
On se našao na pravom mestu nakon promašaja Markusa Vilijamsa iz drugog slobodnog bacanja i doneo Crvenoj zvezdi 19. pobedu zaredom.
U velikoj i izjednačenoj borbi meč su obelezzili neverovatna partija Vilijamsa u trećoj četvrtini, kada je postigao 16 od ukupno 19 poena, i preokret Budućnosti na početku poslednje četvrtine, kada je serijom 10-0 došla do prednosti (64:62).
Konačan ishod nije se nazirao do samog kraja, iako se činilo da su Podgoričani blizzi uspehu, jer im je Šehović doneo vođstvo od 75:71 nepun minut pre zvuka sirene.
Međutim, crveno-beli su se bolje snašli u finišu susreta i košem Kalinića zasluzzeno izborili trijumf.
Goste su do uspeha predvodili Vilijams sa 19, Cirbes sa 18 i Dzzenkins sa 17 poena, dok su u ekipi Budućnosti najefikasniji bili Rejnolds sa 18 i Subotić sa 13.
U poslednjoj utakmici 19. kola regionalne lige od 20.30 sati igraju Zadar i Mega Leks.
 
Photo: Budućnost VOLI
Povezana vest:  Napoli bolji od Udinezea