RajkoMitic viki
Rajko Mitić dobio ulicu u Beogradu
 
Gradski menadžer Goran Vesić rekao je danas da je jedan od najboljih srpskih fudbalera svih vremena i legenda Crvene zvezde, Rajko Mitić dobio ulicu u Beogradu.
-Rajko Mitić nije bio samo jedan od najboljih jugoslovenskih fudbalera, već čovek koji je veoma uticao na razvoj našeg sporta, društva i samog Beograda. Odavno je zaslužio da mu se Beograd oduži, a najmanje što smo mogli da učinimo jeste da jedna ulica u našem gradu ponese njegovo ime – rekao je Vesić, saopštila je Gradska uprava.
Komisija za spomenike i imena trgova i ulica donela je juče odluku da dosadašnja ulica Banjički venac dobije ime Rajka Mitića.
Odluka ima i simbolično značenje jer se ulica nalazi pored stadiona koji nosi njegovo ime i pored omladinske škole ovog kluba.
-Ova odluka je deo nove politike koja podrazumeva da svi ljudi koji su doprineli razvoju grada, bez obzira na to da li su državnici, vojnici, novinari, glumci, umetnici, profesori univerziteta, treba da dobiju dostojno obeležje kako bi ih se buduće generacije sećale – kazao je Vesić.
-Odluka Komisije za spomenike i imena trgova i ulica treba da nas učini sretnima jer se Beograd odužio divnom čoveku i velikom sportisti – dodao je gradski menadžer.
Fudbalski klub Crvena zvezda zahvalio je danas upravi Grada Beograda, predsedniku Skupštine Grada Nikoli Nikodijeviću i gradskom menadžeru Goranu Vesiću za „veliki trud koji su uložili da takva odluka bude doneta“.
-Rajko Mitić nije samo legenda našeg kluba I jugoslovenskog fudbala, već čovek koji je ostavio neizbrisiv trag u našem sportu, društvu i Beogradu. Zato je zaslužio da mu se grad Beograd oduži tako što će jedna gradska ulica nositi njegovo ime na isti način na koji mu se odužila njegova Crvena zvezda tako što je svom stadionu dala ime ‘Rajko Mitić’ – piše u saopštenju na sajtu kluba.
Na Skupštini fudbalskog kluba Crvena zvezda krajem 2014. godine je odlučeno da stadion tog kluba ponese ime Rajka Mitića.
Zvezda je najavila da će svečanom postavljanju table s novim nazivom ulice, prisustvovati deca iz omladinske škole.
Legendarni fudbaler Crvene zvezde Rajko Mitić je za taj klub, u kojem se proslavio i stekao status prve „Zvezdine zvezde“, odigrao na poziciji desne „polutke“ 572 utakmice i postigao 262 gola.
Takođe, crveno-beli su naveli da veruju da će Skupština grada Beograda veoma brzo prihvatiti inicijativu tog kluba da jedna ulica u Beogradu dobije ime po Miljanu Miljaniću, treneru Crvene zvezde i legendi jugoslovenskog fudbala.
Povezana vest:  FSS objavio cene karata za Portugal i najavio promene u vrhu