rad belhatov 29012015 1„GRAĐEVINARI“ ODIGRALI PRVI MEČ U TURSKOJ

Neposredno pred početak premijernog meča „građevinara“ u Antaliji, pljusak jakog inteziteta se nadvio nad terenom hotelskog kompleksa „Mirikl“ u oblasti Lara i tokom čitavog prvog tempa je onemogućavao ekipe da prikažu svoj pun potencijal.
Tim iz Poljske se bolje snašao na terenu u prvom poluvremenu prezentujući igru tačnih pasova i sigurnije završnice.
U 6.minutu , Belhatov je prvi stigao do vođstva. Lopta upućena se desne strane, završila je iza leđa golmana Radunovića nakon tačne realizacije Šlusarskog iz prostora golmanskog peterca.
Najbolju akciju u prvom tempu, Rad je imao u 34. minutu kada je nakon centaršuta Veselinovića iskoristio Ivan Marković da uputi udarac glavom, ali je tim iz poljske imao sreću.
U finišu poluvremena, Malkovski asistira Pjeku za udvostručenje prednosti, mada je utisak van terena da je srelac Pjek bio u nedozvoljenoj poziciji pre postizanja gola.
Drugo poluvreme je bilo daleko bolje za igru, jer je kiša potpuno prestala da pada. Treneri su u nastavku pružili šansu svim igračima iz protokola. Bogdan Mladenović je ostavio odličan utisak. Najpre je uputio neugodan udarac ka golu Belhatova a par trenutaka kasnije je kreirao akciju, kada je asistenciju Nemanje Mihajlovića, Vladimir Rodić mogao da golgeterski završi.
Gosti su pogodili okvir gola Rada preko Bartosijaka, ali je uzvratio Vladimir Rodić „projektilom“ sa preko 30 metara.
Petnaestak minuta pre kraja meča Mladenović sjajno asistira Milisavljeviću koji šutira glavom iz neposredne blizine, ali golman Zubas bravurozno interveniše. U 82.minutu Miloš Marković kao poslednji igrač odbrane nepropisno zaustavlja Zjebu i dobija crveni karton sa pravom zamene.
Do kraja meča nije bilo većih uzbuđenja, a izabranici Milana Milanovića narednu utakmicu igraju protiv kazahstanske Astane prvog dana februara u istom terminu.

Povezana vest:  Vermalen se žalio na crveni karton

Gledalaca: 50. Stadion: Hotelskog kompleksa „Mirikl“. Sudija: Zbinjev Dobrinin (Poljska). Strelci: 0:1 Šlusarski u 6. i 0:2 Pjek u 42.minutu. Žuti karton: Vitašik (Belhatov). Crveni karton: Miloš Marković (Rad) u 82.minut.
RAD: Radunović, Rodić, Đurić, Maraš, Obradović, Gnjatić, Milošević, Simić, Veselinović, Ivan Marković, Nemanja Mihajlović. Igrali su još: Erić, Vico, Bainović, Milanović, Miloš Marković, Denić, Milisavljević, Stefan Mihajlović, Mladenović i Nenadović.
BELHATOV: Malarc, Mojta, Vitašik, Baranovski, Basta, Baran, Komolov, Malkovski, Mak Mik, Šlusarski, Pjek. Igrali su još: Zubas, Šimorek, Mikalski, Rakval, Bartosijak, Prokić, Zjeba, Vaklavčik i Flaška.

Povezana vest:  Morata: Srećan sam u Juventusu, ne vraćam se u Madrid