Paul PogbaAgent: Pogba će najkasnije za dve sezone otići iz Juventusa

Fudbaler Juventusa Pol Pogba napustiće taj italijanski klub najkasnije za dve sezone, a zainteresovani klubovi za njega će morati da plate i više od 100 miliona evra, rekao je danas njegov agent Mino Rajola.
Pogba je u zimskog prelaznom roku najtraženiji igrač u Evropi i za njega su zainteresovani Čelsi, Mančester siti, Mančester junajted, Real Madrid i Pari Sen Žermen.
-Želim da klub koji dovede Pogbu potpuno veruje u njega i da želi da plati za njega. Ako Pol napusti Juventus mora da ode u vrhunski klub. Ako se to ne dogodi ove godine, desiće se naredne – rekao je Rajola za list Gazeta delo Sport.
-U ekonomskom smislu Pol je na istom nivou kao ostale velike fudbalske zvezde i ima sličnu reputaciju, pa bi mogao da ostane još godinu dana. Ali, on je jedina velika zvezda koja će biti na raspolaganju na kraju sezone. Ako ne možete da dovedete Kristijana Ronalda, Lionela Mesija ili Zlatana Ibrahimovića, možete da pokušate da dovedete Pola – dodao je on.
Pogbin ugovor sa Juventusom ističe 2019. godine, a Rajola je procenio da će 21-godišnji francuski fudbaler napustiti crno-bele za „više od 100 miliona evra“.
Pogba je kao slobodan igrač napustio Mančester junajted 2012. godine, pošto nije dobio dovoljnu minutažu kod tadašnjeg trenera Aleksa Fergusona.
-Milan je tada želeo da ga dovede, kao i Đenova. Inter je rekao da ne želi da se sukobljava sa Fergusonom. Sa Juventusom je dogovor bio jednostavan. Potpisali su ugovor, dali mu platu kao prvotimcu i nisu ga poslali na pozajmicu. Za njegov razvoj najzaslužniji je tadašnji trener Juventusa Antonio Konte – rekao je Rajola.
U poslednjih pet utakmica Pogba je postigao četiri gola, a ukupno osam u svim takmičenjima i drugi je strelac Juventusa u sezoni, iza Karlosa Tevesa, koji je postigao 18 golova.

Povezana vest:  Zvezda lako pobedila Metalac