31012015 rad antalija 3Protiv Astane od 17,00 na Mardan stadionu
 
Trener ekipe FK Rad Milan Milanović drži pod kontrolom sve na pripremama u Antaliji. Pulene šefa struke sa Banjice sutra (nedelja, 01. februar) očekuje druga provera i to protiv Astane iz Kazahstana. Prvu utakmicu su momci izgubili od poljskog Belhatova sa 2:0 ali su sada svi sigurni u povoljan rezutat iako je ovo, samo, trening utakmica i provera, za sve, pred nastavak Šampionata.
Sutrasnji duel će se igrati od 17 časova po lokalnom vremenu (16,00 Srbija) na stadionu Mardan palas (Mardan palace) inače bazni kamp ukrajinskog Šahtjora i ni jedna ekipa, do sada, nije igrala na tom terenu sem narandžasto – crnih i njihovih rivala. Nastup na tom terenu je omogućio domaćin FK Rad u Antaliji Emir Dizdarević.
Dan pred utakmicu Milanović je izneo zapažanja.
-Očekuje nas normalna trening utakmica u pripremama. Nemam neka velika očekivanja što se rezultata tiče ali ono što mogu da kažem je da se igrači trude, rade dobro. Trebaće nam neko vreme, kao i uvek na pripremama da sve legne na svoje mesto. Poenta je da se pripremimo za prvo kolo. Imamo odlične ekipe za protivnike u Antaliji. Astana je skup dobrih igrača uglavnom iz inostranstva i domaćih. Prošle godine su bili šampioni. Kod njih radi kao trener golmana i Miroslav Stojnić koji već dugi niz godina radi u inostranstvu. Za razliku od naših mladih igrača, koji su još uvek u razvoju, oni imaju profesionalne igrače koji znaju na pripremama kako da se postave, da savladaju umor i da odigraju kako treba svaku utakmicu – rekao je Milanović.
Naporni treninzi deo su priprema u Antaliji.
-Momci postižu sve. Imamo normalnu radnu atmosferu. Sve je to normalno – fudbalska atmosfera. Sve što radimo je kroz igru i poligone a i fizičku pripremu radimo kroz igru i snagu kroz duele na terenu. Sve je to normalno i može da se istrpi i izgura do kraja – rekao je na kraju Milanović.
Povezana vest:  Odigrano 6. kolo Lav zlatne lige u malom fudbalu, Grubor prevoz-SZK dominira