FSS logo

FSS: Super liga se završava 24. maja

Fudbalski savez Srbije (FS S) doneo je danas odluku da Super liga Srbije traje do 24. maja, nedelju dana kraće nego što je prvobitno bilo planirano, zbog učešća mlade repreznetacije na Evropskom prvesntvu i selekcije igraca do 20 godina na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu. Prvenstvo u Prvoj ligi Srbije biće završeno 23. maja, a izvršene su izmene i u kalendaru takmičenja ženskog fudbala i kalendaru takmičenja Prve futsal lige i futsal kupa Srbije. 
Na sednici Odbora za Hitna pitanja FS S u Staroj Pazovi data je I saglasnost oko ugovora, koji tretira buduće radove na rekonstrukciji osvetljenja na stadionu Crvene zvezde – Rajko Mitić, gde će biti postavljeno nova rasveta. Plan radova usklađen je prema postavci eksperta za osvetljenje Evropske fudbalske unije (UEFA). 
Pored toga, Odbor za Hitna pitanja potvrdio je i odluku komisije za izbor najboljeg ponuđivača za nabavku veštačke trave, koja će biti ugrađena na 12 terena širom Srbije. Posebno pitanje današnjeg skupa odnosilo se na raspodelu sredstava za pomoć fudbalskim klubovima čija infrastruktura je oštećena u poplavama u maju 2014. godine. 
Na sednici su razmatrana i pitanja u vezi sa suđenjem i utvrđene visine iznosa naknada za određena takmičenja. Takođe, u skladu sa važećom UEFA trenerskom konvencijom, izvršeno je usklađivanje normativnih akata Centra za edukaciju fudbalskih trenera FS S. 
FS S je potvrdio i da će se sednica Izvršnog odbora održati 3. marta u Staroj Pazovi. 

Povezana vest:  Klose pauzira tri nedelje zbog povrede ramena