stiven kesiKeši: Ponuđen mi je robovlasnički ugovor

Bivši selektor nigerijske fudbalske reprezentacije Stiven Keši požalio se da mu je Nigerija ponudila robovlasnički ugovor za angažman u naredne dve godine.
Pedesetdvogodišnji Keši je prošlog leta na Mundijalu u Brazilu doveo Nigeriju do osmine finala, ali kao branilac titule nije uspeo da se kvalifikuje za ovogodišnji Kup Afrike u Ekvatorijalnoj Gvineji.
Njegov prvobitni ugovor istekao je prošle godine po završetku Mondijala, a sada je dobio novu ponudu, kojom, u najmanju ruku, nije impresioniran.
-Od klauzula koje sam do sada video ne bih znao koje reči da upotrebim, ali ugovor bih mogao da opišem kao robovlasnički – rekao je Keši, verovatno misleći na to da će morati da odgovara za svaki svoj potez komisijama i zvaničnicima Fudbalske federacije Nigerije, prenosi Rojters.
Kako se navodi, Kešiju je ponuđen dvogodišnji ugovor koji bi stupio na snagu 1. marta, a po kome će on morati da ostvari nekoliko ciljeva, kao i da potpiše kodeks ponašanja.
Keši je otkrio da će mesečno dobijati nešto manje od 25.000 dolara, što je suma koju je primao i u prethodnom angažmanu.
Ove nedelje, Keši je izgubio „trku“ za mesto selektora Burkine Faso koja je izabrala nemačkog stručnjaka Gernota Rora.
Nigerija u martu igra dve prijateljske utakmice, protiv Bolivije i Gane.

Povezana vest:  Priprema se ponuda za kupovinu Mančester Junajteda