Louis van Gaal-razocaran

Van Gal: Di Mariji je potrebno godinu dana da se prilagodi

Trener Mančester junajteda Luj van Gal rekao je danas da je fudbaleru Anhelu di Mariji potrebno godinu
dana da se prilagodi na engleski fudbal. 
-Prva sezona je uvek teška za sve nove igrače. To možete videti kod svakog igrača koje smo kupili, Luka Šoa, Delija Blinda, Andera Ereru, Radamela Falkaa ali i kod Di Marije. To za mene nije veliko iznenađenje. Više se iznenadim kada se adaptiraju ranije – rekao je Van Gal, preneli su britanski mediji. 
Di Marija je prošlog leta za 60 miliona funti iz Real Madrida prešao u Mančester junajted i nije se dobro snašao u novom klubu. On je u subotu zbog loše igre zamenjen u poluvremenu utakmice protiv Sanderlenda. 
-Isto iskustvo sa igračima imao sam trenirajući klubove u Holandiji, Španiji i Nemačkoj. Moramo da im damo vreme, ne samo Di Mariji, već i ostalim igračima. Moramo da sačekamo i vidimo šta će biti. Ne možete dati tačan odgovor, ali mislim da je dovoljno godinu dana – rekao je Van Gal. 
-Ali, lako je to reći, ne mogu to da dokažem. To nije naučno dokazano – dodao je holandski trener. 
Posle 27 kola Mančester junajted zauzima četvrto mesto na tabeli sa 50 bodova i ima 10 manje od prvoplasiranog Čelsija. Drugi je Mančester siti sa 55, a treći je Arsenal sa 51 bodom. Mančester junajted sutra igra na gostovanju protiv Njukasla, u 28. kolu Premijer lige. 

Povezana vest:  Fulam odneo bodove sa Vajt Hart Lejna