Brendan Rodgers

Trener Liverpula strahovao od otkaza

Trener fudbalera Liverpula Brendon Rodžers priznao je danas da je strahovao da će dobiti otkaz ove sezone. Liverpul je prošlu sezonu u Premijer ligi završio na drugom mestu, ali je ove godine, odlaskom Luisa Suaresa i povredom Danijela Staridža, ušao u seriju loših rezultata. 
Rodžer je kazao da se uplašio za svoj posao posle poraza od Kristal Palasa od 3:1 u novembru 2014. godine, što je bio četvrti uzastopni poraz „crvenih“ u svim takmičenjima. 
-Posle te utakmice protiv Kristal Palasa sam osetio da nije važno koliko podrške imate, jer ekipa nije funkcionisala… Međutim, uvek sam se borio, volim da budem ovde, želim da budem uspešan ovde – rekao je Rodžers za britanske medije. 
Rodžers je dodao da je tada shvatio u kakvoj se situaciji nalazi i da mu je u tome pomoglo iskustvo iz Redinga. 
-Iskustvo iz Redinga, gde sam dobio otkaz, mi je pomoglo u tome. Imao sam podršku predsednika, ali sam dobio otkaz posle 20 utakmica. Tada sam naučio da nije važno da li imaš podršku predsednika, uprave, već da li pobeđuješ – dodao je trener Liverpula. 
Rodžers je naveo da njegov tim na početku ove sezone nije imao identitet. 
-Morao sam da donesem odluke koje su nam omogućile da se vratimo blizu onoga što smo bili. Trebalo je da to ranije uradim. Nismo imali identitet i svi su to videli. Nismo bili ekipa koju smo gradili poslednjih nekoliko godina – rekao je Rodžers. 
Liverpul je trenutno šesti na tabeli Premijer lige sa 48 osvojenih bodova. 

Povezana vest:  ENGLESKA LIGA, Rezultati utakmica šestog kola i tabela Premijer lige