jelensuperliga logo

Zvezda čeka Vošu, Partizan juri pobedu, Čukarički vreba

Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju sutra Vojvodinu u derbiju 18. kola Super lige, dok Partizan protiv Donjeg Srema u gostima traži prvu pobedu u prolećnom delu sezone. Rezultate „večitih“ pomno prati i Čukarički, koji dočekuje Borac iz Čačka sa željom da zabeleži i treću uzastopnu pobedu i tako ostane u vrhu. 
Sedam utakmica igra se u subotu, a jedna je na programu u nedelju. Zvezda je proleće počela remijem bez golova sa „davljenikom“ Radničkim u Nišu, a onda je „iščupala“ pobedu u Jagodini, iskoristivši tako dva nerešena rezultata lidera Partizana. 
Beogradski crveno-beli žele da u prvoj prolećnoj utakmici kod kuće pobede u subotu predveče svog starog rivala Vojvodinu i zadrže korak za crno-belima. Dueli ovih timova poslednjih godina donosili su mnogo uzbuđenja i nijedan rival nije mogao da važi za favorita. „Voša“ je u prva dva kola osvojila četiri boda i tako prepustila treće mesto Čukaričkom. Oba tima imaće veliki motiv, ne samo da osvoje bodove, već i da eventualnom pobedom skinu pritisak sa sebe. 
Partizan sa novom upravom ne zna za takmičarsku pobedu. Crno-beli su u prvom meču posle zimske pauze odigrali 3:3 sa Voždovcem i tu je defanzivni deo bio jasan problem. Kolo posle toga su igrali sa još jednim timom koji se bori za opstanak, ali je duel u Beogradu protiv niškog Radničkog završen bez golova. 
Donji Srem se takođe bori za opstanak, a u Partizanu trenutno vlada atmosfera „biti ili ne biti“, jer lider šampionata ovaj meč jednostavno mora da dobije ako želi da zadrži kakav-takav mir u ekipi. 
Čukarički je posle pobede u Novom Pazaru, druge prolećne, javno objavio da ne beži od borbe za vrh, a sada dočekuje čačanski Borac u meču u kome su mu već unapred upisana tri boda. Takve mečeve je uvek najteže igrati, ali je „Čuka“ ove sezone u nekoliko navrata potvrdila svoju ambiciju da želi da ostane u vrhu srpskog fudbala. 
Borac se, naravno, neće predati, jer borba za opstanak u Super ligi nije daleko od borbe za sredinu terena. Niški Radnički je u prva dva kola „oteo“ bodove i Zvezdi I Partizanu, a sutra će želeti da dođe do prve pobede protiv finaliste kupa Jagodine. 
„Ćurani“, sa druge strane, nisu polusezonu počeli kako su se nadali, što se nadovezalo na seriju promenljivih rezultata u prvom delu sezone, tako da ekipa sada zaostaje celih 10 bodova za mestom koje vodi u Evropu i svaki bod joj je neophodan. U subotu popodne igra se jedan pravi „komšijski derbi“ – Rad dočekuje Voždovac. „Građevinari“ su uz Čukarički jedini tim sa dve pobede na proleće, tako da su sada ušli u gornji deo tabele. Voždovac je u prva dva kola osvojio samo bod i sada ga tačno jedan bod deli od opasne zone. 
Rad želi da nastavi seriju, pošto je trener Milan Milanović rekao da nema opuštanja i da ima još bodova da se osvoji dok se ne obezbedi opstanak. Voždovac je u prošlom kolu izgubio od Donjeg Srema kod kuće i tako pretrpeo udarac u borbi za opstanak i sigurno će na teren protiv „azura sa Banjice“ izaći sa dodatnom motivacijom.
Novi Pazar je takođe imao slabiji početak sezone. Klub je imao ambiciju da igra u Evropi, ali su posle dva vezana poraza i skandala oko pretnji igraču vatrenim oružjem stvari poprimile drugačiji tok.Pazar ima sjajnu priliku da počne stabilizaciju, pošto ide u goste „fenjerašu“ Radničkom 1923, koji je na proleće ipak osvojio tri boda više od Pazaraca, ali je u dosadašnjih 17 kola postigao samo sedam golova. 
Mladost želi da još više pobegne od opasne zone i uđe u mirnije vode, a Spartak želi da ostane na sredini terena i izbegne situaciju da se njegov mlad tim bori za opstanak. Lučanci bi eventualnom pobedom prestigli Subotičane na tabeli i tako obezbedili sebi mirniju borbu za opstanak. 
OFK Beograd je trenutno sedmi na tabeli i u nedelju dočekuje kruševački Napredak, koji je 11. Razlika između ta dva tima je, međutim, samo četiri boda. „Romantičari“ ne znaju za pobedu na proleće, dok je Napredak u prošlom kolu odneo tri boda protiv kragujevačkog Radničkog. 

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Raul se vraća u Španiju, Magat želi gol u gostima