vilson-cakovic-011

Caković: Ne vraćam se u Albaniju, čekam poziv Zvezde

Srpski golman Vilson Caković potvrdio je danas da se neće vratiti u albansku Apoloniju zbog incidenta sa zastavoma takozvane Velike Albanije i najavio da bi uskoro mogao da se priključi treninzima Crvene zvezde.
Caković će se najverovatnije priključiti ekipi Nenada Lalatovića tek kada bude raskinuo ugovor sa Apolonijom iz Fiera, jer propisi UEFA ne dozvoljavaju da igrač koji ima obaveze prema jednom klubu trenira sa drugim.
-Ne znam, videćemo šta će biti dalje, ali da se vratim dole nema šanse. Nadam da ću ostati u Zvezdi. Prošao sam sve selekcije Crvene zvezde, imao sam tri godine potpisan profesionalni ugovor i nosim veoma lepe uspomene – rekao je Caković za zvaničan sajt šampiona Srbije, nakon što je u društvu potpredsednika Slaviše Kokeze posetio trening Crvene zvezde.
Nekadašnji golman mlađih selekcija Srbije još jednom se osvrnuo na nemile događaje na utakmici Apolonija – Tirana, kada je navijaču koji je uleteo na teren oteo zastavu tzv. Velike Albanije, na kojoj je pisalo „Nema Albanije bez Kosova i Čemerije (albanski izraz za severni deo Grčke prim aut.)“.
-Videli ste i sami šta se desilo. Igrali smo na našem stadionu, a navijač protivničkog kluba je preskočio ogradu i neometano ušao na teren. Imao je mogućnost da stane bilo gde, ali on je stao tačno ispred mene i baš tu je raširio zastavu. To je svakako bila provokacija, jer on je znao da sam ja Srbin, koji je ostavio dobar utisak svojim odbranama – naveo je Caković.
Caković je istakao da mu posle toga bilo jako neprijatno jer je ceo stadion počeo da ga vređa.
-Osećaj koji je usledio je neopisiv. To je mali stadon, ali veoma akustičan, dve ili tri hiljade ljudi je počelo da me vređa, psuje, i da skandira „Ubij Srbina“. To je trajalo sve dok nisam stigao do svlačionice jer nakon što me je trener zamenio nisam hteo da budem na klupi. Nisam junak, mislim da bi svako na mom mestu tako postupio i ne vidim u tome ništa herojsko – zaključio je Caković.
Caković je prošao omladinsku školu Crvene zvezde, ali nije dobio šansu u prvom timu i morao je da ide na pozajmice u filijale Sopot i Balkan.
Dvadesettrogodišnji golman je 2013. godine iz švedske Asiriske prešao u Apoloniju.

Povezana vest:  Ze Roberto bez šansi za povratak u Hamburger