matija nastasic trening

Nastasić: Ne pomišljamo na poraz 

Srpski fudbaler Matija Nastasić rekao je da su njegovoj reprezentaciji neophodne pobede i da će ekipa učiniti sve da savlada Portugal u narednoj utakmici. 
-Nismo u situaciji da razmišljamo u smeru ‘ako izgubimo’. Moraćemo da idemo na pobedu i učinimo sve da se iz Lisabona vratimo sa tri boda – rekao je Nastasić novinarima uoči gostovanja u Portugalu. 
Srbija će se sutra sastati sa Portugalom u četvrtom kolu Grupe I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj. 
-Nadam se da smo spremni da uradimo ono što narod očekuje od nas, ali što i mi sami očekujemo – istakao je Nastasić. 
Srbija posle prve tri utakmice ima jedan bod i pretposlednja je na tabeli, dok je Portugal drugi sa pet bodova više. Nastasić je naveo da razmišlja samo o pobedi nad narednim rivalom. 
-Iskreno, ne razmišljam o porazu od Portugala. Ova utakmica je mnogo važna za nas jer u prva tri kola nismo osvojili onoliko bodova koliko smo planirali – poručio je Nastasić. 
On je istakao da se srpski tim dobro pripremao za susret sa Portugalom, za razliku od nekih prethodnih okupljanja nacionalnog tima. 
-Dobro smo se pripremili u Pazovi, ekipa deluje spremno, svi smo bili maksimalno koncentrisani na treninzima, što me posebno raduje, jer mislim da u prethodnim okupljanjima to nije bio slučaj – rekao je Nastasić. 
Kada je reč o narednom protivniku, Nastasić je kazao da je greška razmišljati samo o zvanično najboljem fudbaleru sveta Kristajanu Ronaldu. 
-Opasno je razmišljati samo o Ronaldu jer oni imaju mnogo kvalitetnih fudbalera. Ronaldo se možda izdvaja jer je najbolji na svetu, ali ne smemo da zapostavimo ostale, jer možemo da imamo veliki problem ako to uradimo. Sa svih strani preti opasnost – kazao je Nastasić. 
On je dodao da je mnogo spremniji nego što je to bio slučaj prošle godine, kada gotovo i nije igrao za Mančester siti. 
-Za svakog igrača je najbitnije da igra. Napravio sam pravi potezodlaskom u Šalke i sada imam više samopouzdanja i utakmica u nogama,  što je mnogo bitno, mnogo sam spremniji – rekao je ovaj 23 godišnji štoper. 

Povezana vest:  FSV prihvatio ostavku Borovnice; FSS: Pratimo dešavanja

Utakmica između Srbije i Portugala igraće se sutra od 20.45 po srednjeevropskom vremenu, na stadionu Benfike u Lisabonu. 

PHOTO:ATAImages