logo FS crne gore

Đurđevac : Ovo je prelilo čašu

Javnost u Crnoj Gori razočarana je zbog prekinute , za Crnu Goru, praktično izgubljene kvalifikacione fudbalske utakmice sa Rusijom, u kojoj je do prekida rezultat bio 0:0.Meč između Crne Gore iRusije, međutim, najvjerovatnije, UEFA će evidentirati rezultatom 3:0, u korist Rusije, a zbog ponašanja navijača savez Crne Gore će biti i finansijski kažnjen. 
Između dva prekida, publika je nekoliko puta preko zvučnika upozoravana da će utakmica biti trajno prekinuta ako se dogodi i najmanji incident. To se i desilo, a time je šansa Crne Gore da se kvalifikuje za Evropsko prvenstvo u fudbalu izgubljena. 
Crnogorski reprezentativac Stevan Jovetić je nakon utakmice izjavio da su „Rusi samo čekali novi ispad (iz publike) u drugom poluvremenu da se meč prekine“. 
Generalni sekretar Fudbalskog saveza Crne Gore Momir Đurđevac je rekao da je utakmica od samog početak bila „na ivici prekida“.
Đurđevac je veoma oštro zamerio navijačima zbog toga što, kako je rekao, kliču Crnoj Gori, a načinom navijanja, zapravo, prave joj štetu.

Povezana vest:  Đukić: Došlo do pražnjenja, što pre se okrenuti prvenstvu

-Ovo je katastrofa, ovo je prelilo čašu. Neko mora da kaže da je dosta – reči su Đurđevca .