santosSantoš: Još nije gotovo, ali sada sve zavisi od nas
 
Selektor fudbalske reprezentacije Portugala Fernando Santoš rekao je da njegova ekipa još nije obezbedila plasman na Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francukoj, ali da od nje zavisi situacija u Grupi I, posle večerašnje pobede nad Srbijom.
-Igrači moraju da misle na narednu utakmicu. Sve zavisi od nas, ali imamo još četiri utakmice, jednu na domaćem terenu i tri na strani. Čeka nas mnogo posla, ali ako budemo igrali sa ovakvim stavom – teško će neko pobediti Portugal – rekao je Santoš na konferenciji za novinare posle utakmice.
Fudbaleri Portugala pobedili su večeras u Lisabonu Srbiju sa 2:1, u utakmici četvrtog kola Grupe I u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i sa devet bodova preuzeli prvo mesto na tabeli. Srbija je ostala pretposlednja sa jednim bodom.
Utakmicu na stadionu Luž gledalo je oko 58.000 ljudi, a selector Portugala pohvalio je navijače.
-Zahvalan sam publici što je popunila stadion i pokazala veliku strast za reprezentaciju. U odlučujućem trenutku, kada je Srbija izjednačila, navijači su neverovatno reagovali i poveli naš tim, pa je Portugal ubrzo postigao pobedonosni gol. Bili su naš 12. Igrač – rekao je Santoš.
 
PHOTO:  PATRICIA DE MELO MOREIRA | AFP
Povezana vest:  Amaterski klub Linkoln u četvrtfinalu FA kupa