Adem Ljajic 2012

Ljajić: Sa više samopouzdanja u nastavak borbe

Srpski fudbaler Adem Ljajić rekao je da će reprezentacija njegove zemlje morati sa više samopouzdanja i odgovornosti da pristupa narednim utakmicama. 
-Nadam se da ćemo sa više samopouzdanja i odgovornosti moći da pravimo bolje rezultate ubuduće – rekao je Ljajić novinarima u Lisabonu. 
Srbija je u nedelju izgubila na gostovanju od Portugala sa 2:1 u čevrtom kolu Grupe I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i tako umanjila šanse za plasman na kontinentalni šampionat. 
-Ima još šansi da prođemo na EP i borićemo se sve dok ih bude, davaćemo svoj maksimum. Svaka sledeća utakmica je najvažnija, sada moramo da probamo da pobedimo Dansku i mislim da će sve biti lakše ako to uradimo – kazao je Ljajić. 
Ovaj fudbaler Rome je ocenio da je Srbija dobro igrala protiv Portugala, uprkos porazu. 
-Mislim da smo odigrali dobro protiv kvalitetnog protivnika, čiji su igrači na vrhunskom nivou i mogu da naprave problem i iz polušanse. Bilo je stvari koje ćemo morati i nadam se da ćemo to i uraditi – naveo je on. 
Ljajić je rekao da srpskom nacionalnom timu nije falilo hrabrosti na stadionu Luž u Lisabonu. 
-Lično, mislim da to nije problem. Možda u ovoj utakmici, nije lako kada igraš protiv Portugala. Bili smo im težak protivnik, dobro smo odigrali. Bilo je grešaka, ali ne onih koje ne mogu da se isprave – rekao je Ljajić. 
Po njegovim rečima, Srbiji je nedostajala kreativnost u prvom poluvremenu, dok je u drugom bila bolja od protivnika. 
-Nedostajalo je kreativnosti u prvom poluvremenu, u drugom je bilaveća volja i želja i bili smo bolji od njih, ali smo primili gol iz  kontranapada. Nismo iskoristili svoje šanse i nadam se da ćemo to raditi u narednim utakmicama – rekao je Ljajić. 
Srbija će naredni kvalifikacioni susret igrati 13. juna protiv Danske u Kopenhagenu. 

Povezana vest:  Štrajkovi nisu mnogo poremetili prvi dan Evropskog fudbalskog prvenstva