juventus slavlje

Tavekio: Ako Juve povuče, možda dobije dva skudeta nazad

Predsednik Fudbalskog saveza Italije Karlo Tavekio otkrio je danas da postoji mogućnost da se Juventusu vrate dve oduzete titule ukoliko torinski klub odustane od tužbe teške 443 miliona evra. Skandal Kalčopoli potresao je Italiju 2006. godine i tada je Juventus, optužen za nameštanje utakmica, izbačen u drugu ligu, a „staroj dami“ su oduzete i dve titule šampiona Italije. Pored toga, bivši šef kluba Lučano Mođi optužen je da ima povlašćen položaj kod dodeljivanja sudija. 
Krivičini sud u Italiji odbacio je prošle nedelje zatvorske kazne za Mođija i druge optužene zbog skandala oko nameštanja utakmica pre devet godina. Juventus je potom pokrenuo tužbu protiv Fudbalskog saveza italije od kojeg traži 443 miliona evra na ime izgubljenih prihoda i narušene reputacije. 
-Moramo se osloboditi optužbi da smo naneli štetu, a onda smo otvoreni za pregovore sa Juventusom (o te dve titule). Prvi smo koji ćemo priznati da ako ste osvojili skudeto na terenu, da imate pravo na njega – rekao je Tavekio za Tutosport. 
Tavekio je dodao da bi Savez bankrotirao ukoliko bi Juventusu isplatio 443 miliona evra. Skudeto koji je Juventus osvojio u sezoni 2004/05. nije dodeljen nikome, dok je onaj osvojen naredne sezone pripao Interu. 

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Nojer: Osvajanje Mundijala najviše zavisi od Milera