fk novi pazar

Sindikat fudbalera kritikuje FK Novi Pazar

Sindikat profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“ (SPFN) kritikovao je danas Fudbalski klub Novi Pazar zbog pokretanja, kako se navodi, montiranog disciplinskog postupka protiv igrača Žarka Udovičića kome su nedavno navijači pretili pištoljem zbog promašenog jedanaesterca.  U saopštenju Sindikata se navodi da je Udovičić, nakon napada huligana i pretnji pištoljem u svlačionici, napustio grad i ponudio sporazumni raskid ugovora koji je Novi Pazar odbio. 
Posle toga, Udovičić je pokrenuo sudski postupak protiv kluba pred Arbitražnim sudom Fudbalskog saveza Srbije. 
-Odmah nakon toga, FK Novi Pazar je pokrenuo montirani disciplinski postupak protiv igrača kojim želi da mu presudi bez pravnog osnova I po principu ‘kadija te tuži, kadija ti sudi’. Na teret mu se stavlja nedolazak na treninge 19. i 20. februara, kao i to da nije bio u svom stanu posle ponoći 20. i 21. februara“, navodi se u saopštenju. 
Kao dokaz da se radi o montiranom postupku, u Sindikatu navode da „Udovičić nije mogao biti u svom stanu 20. februara jer je te noći bio sa ekipom u karantinu u Beogradu pred utakmicu sa Radom koja je igrana sutradan“. 
-Takvo ponašanje FK Novi Pazar nanosi veliku štetu gradu i srpskom fudbalu. Pozivamo predsednika FS S Tomislava Karadžića, kao najodgovornijeg čoveka srpskog fudbala, da javno osudi ovakvo ponašane FK Novi Pazar i da prestane da daje podršku nasilju nad igračima zbog svojih ličnih interesa – saopštio je Sindikat. 
Prilikom zahteva za pokretanje disciplinskog postupka protiv Udovičića FK Novi Pazar se pozvao na odluku Disciplinske komisije FS S na osnovu koje klub nije odgovoran za napad na igrača u svlačionici Gradskog stadiona. 
FK Novi Pazar je pisanim putem obavestio Udovičića da će smatrati da je ugovor raskinut na njegovu štetu ukoliko se u roku od tri dana ne vrati u klub. 

Povezana vest:  Slaviša Kokeza otišao iz Zvezde