RADNICKI NIS-ZVEZDA 32

Fudbaleri Radničkog: Klubu preti gašenje

Fudbaleri Radničkog iz Kragujevca upozorili su da tom srpskom superligašu definitivno preti gašenje zbog nebrige i nezavidne materijalne situacije.
Povodom velikih problema sa kojima je klub suočen igrači su izdali saopštenje u kojem navode da nemaju osnovne uslove za rad, ali, između ostalog, ni novca za osnovne životne potrebe.
-Na ovakav razvoj događaja, pre svega, uticala je izjava gradonačelnika Kragujevca, u kojoj jasno navodi da nema nameru da nastavi sa praksom finansijske podrške klubu i obustavi učešće lokalne samouprave u daljim koracima kojim bi se eventualno zaustavilo propadanje, a gradu i Kragujevčanima ostala jedna od najvećih ljubavi, naš Radnički. Da je sve zaista tako govori i činjenica da već duže vreme nemamo predsednika i da je lice zaduženo ispred grada za direktnu i neposrednu saradnju sa klubom podnelo ostavku. Jasno je koliko se mi igrači u takvim okolnostima osetimo poniženo i postiđeno, čula se i reč izdaja – navodi se u saopštenju fudbalera Radničkog na klupskom sajtu.
Dodaje se da igrači četiri meseca ne primaju plate i da treniraju sa „jedine tri lopte koje imaju“, na terenima koji „više liče na livade nego na fudbalskim pravilima definisan prostor za trening“.
-Često nemamo hranu, tako da je suvišno govoriti o tome da smo jedina ekipa u ligi koja nije išla na pripreme. Kao odgovorni ljudi, sportisti, obaveštavamo javnost i naše navijače da nećemo obustaviti rad. Ostajemo na terenu, za nas nema predaje – do pobede! Zato je nužna mobilizacija svih koji vole Radnički, Kragujevac bez Radničkog neće biti isti. Neka se pukotina zaustavi na vreme, neka ne ostane rupa koja će, ako sada nešto ne preduzmemo, ostati u srcu Kragujevčana – stoji, između ostalog, u saopštenju fudbalera Radničkog.
Radnički je trenutno na začelju tabele Superlige Srbije sa 14 bodova iz 20 utakmica, a u narednoj utakmici gostuje u subotu vodećem beogradskom Partizanu.

Povezana vest:  Rumenige: Bajern ponudio više novca od Juventusa za Vidala