sep blater 2

Konkakaf veličao Blatera, upoređivali ga sa Isusom

Većina članica Konfederacije severne i centralne Amerike (Konkakaf) podržala je Sepa Blatera u nameri da dobije novi mandat na predstojećim izborima za predsednika Svetske fudbalske federacije (FIFA). 
-Članstvo je poslalo poruku da ćemo nastaviti da podržavamo Blatera – rekao je predsednik Konkakafa Džefri Veb, a preneli su svetski mediji. 

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, REZULTATI, Real efikasan, Zenit slavio u Milanu

Na kongresu Konkakafa, 10 članica je javno podržalo Blatera, a ovaj 79-godišnji Švajcarac je upoređivan sa velikim brojem istorijskih ličnost, poput Isusa, Nelsona Mendele i Vinstona Čerčila. 
Prvi čovek Fudbalskog saveza Dominikanske Republike Oziris Guzman uporedio je Blatera sa Isusom, Abrahamom Linkolnom i Martinom Luterom Kingom. Fudbalski savez Trinidada i Tobaga nazvao je Blatera „ocem fudbala“. 
Javnu podršku Blateru pružili su još Jamajka, Haiti, Kuba, Panama, Sent Vinsenti Grenadin, Portoriko i Turks i Kajkos. Protivkandidati Blateru, na izborima koji će se održati 30. maja u Cirihu, biće Luiš Figo, Mihael Van Prag i jordanski princ Ali Bin Al Husein. 
Blater je na čelu FIFA od 1998. godine, a u maju će pokušati da obezbedi peti mandat. 

Povezana vest:  I Čelsi je zainteresovan za Džeka