IMG 3216CAS saslušao žalbe Fudbalskih saveza Srbije i Albanije
 
Sud za Sportsku arbitražu (CAS) u Lozani saopštio je danas da je saslušao žalbe Fudbalskih saveza Srbije i Albanije, povodom kazni Evropske fudbalske unije (Uefa) zbog prekinute utakmice dve reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Beogradu.
CAS je naveo da su žalbe saslušane u četvrtak i petak i da će konačnu odluku doneti pre utakmice Srbije i Danske, koja se igra 13. juna u Beogradu.
Utakmica Srbije i Albanije igrana je 14. oktobra i Beogradu a prekinuta je u 42. minutu posle nereda u kojima su učestvovali igrači obe ekipe i domaći navijači, nakon što se iznad terena na stadionu Partizana pojavio dron, koji je nosio zastavu velike Albanije.
Fudbaleri Albanije su nakon toga odbili da se vrate na teren.
Uefa je pobedu dodelila Srbiji službenim rezultatom 3:0, ali joj je oduzela tri boda, kaznila je sa 100.000 franaka i igranjem dve kvalifikacione utakmice bez publike. Fudbalski savez Albanije kažnjen je sa 100.000 franaka.
Fudbalski savezi Srbije i Albanije žalili su se Uefi na tu odluku,evropska kuća fudbala je odbila žalbe, pa su se Savezi žalili CAS.
Fudbalska reprezentacija Srbije igraće 8. oktobra na gostujućem terenu protiv Albanije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine.
Povezana vest:  Zambrano: Nisam vređao Mesija