Pele

Pele: Samo bog može da objasni katastrofu na SP

Legendarni brazilski fudbaler Pele rekao je da je težak poraz njegove reprezentacije od Nemačke u polufinalu Svetskog prvenstva prošlog leta „katastrofa koju niko nije mogao da predvidi“. Brazil je prošlog leta bio domaćin Mundijala, a u polufinalu je izgubio sa 1:7 od Nemačke, koja je kasnije i osvojila turnir. Posle Svetskog prvenstva selektor Brazila Luis Felipe Skolari je podneo ostavku. 
Pele je rekao da je još u šoku od te katastrofe koja je zadesila Brazil. 
-Ta polufinalna utakmica je nešto što niko ne može da objasni. Pre turnira svi su mislili, čak i ljudi koji se ne razumeju mnogo u fudbal, da će u finalu igrati Brazil i Španija. Ali nemački tim je bio dobro pripremljen i dobro je igrao – rekao je Pele, preneli su britanski mediji. 
-Onda je došla katastrofa u polufinalu. To je zaista katastrofa koju niko nije mogao da predvidi. Brazil je mogao da izgubi sa 0:1 ili 0:2, ali izgubio je sa 1:7, a izgubio je i utakmicu za treće mesto (od Holandije) sa 0:3. To samo bog može da objasni – dodao je Pele, koji je tokom karijere osvojio tri titule svetskog prvaka. 
Reprezentaciju Brazila je posle Mundijala preuzeo Karlos Dunga i ekipa je od tada pobedila u svih osam utakmica. 

Povezana vest:  Ferguson: Odbio sam ponudu Čelsija