uo fk cz 04052015 002

Zvezda ponovo pokrenula inicijativu za smenu Karadžića

 Upravni odbor Crvene zvezde danas je ponovo pokrenuo inicijativu za smenu predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislava Karadžića nezadovoljan stanjem u tom sportu i pozvao ga da raspiše izbore.
-Crvena zvezda je godinama upozoravala, ali nije se završilo kako je to želela. Kasnile su utakmice, skupljali su se potpisi za smenu Karadžića, posle čega je on u avgustu 2013. rekao da će se povući u decembru, što na kraju nije učinio. Celokupni srpski fudbal talac je jednog čoveka – rekao je generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić na konferenciji za medije na stadionu „Rajko Mitić“.
On je dodao da povod za sastanak UO nije nedosuđeni penal za Vojvodinu protiv Partizana u prošlom kolu Superlige, kao i da bi isto to uradili i da se njegov klub nalazi blizu osvajanja titule.
-Crvena zvezda kao najveći klub u Srbiji i šire ima odgovornost dokle god ova struktura FŠ ne može da odgovori zadacima. Optimista sam da će Karadžić biti smenjen – rekao je Terzić.
Kako je istakao, crveno-beli će uputiti zahtev FS Beograda i svim ostalim regionalnim savezima da izvrše pritisak da Karadžić raspiše izbore.
-Karadžić je rekao da u bilo kojem trenutku mogu da se raspišu izbori u FSS i šaljemo mu čestitku da to i sprovede – naveo je Terzić i poručio da njegov klub trenutno nema kandidata za Karadžićevog naslednika, jer želi da se konsultuje sa ostalim klubovima nacionalne Superlige.
On je podsetio da je Crvena zvezda 2013. godine u akciji smenjivanja Karadžića imala podršku većine klubova Superlige.
-To se najbolje videlo kada se birao predsednik Zajednice superligaša i to u dva navrata – naglasio je Terzić.
Prema njegovim rečima, prisutno je i nezadovoljstvo delegiranjem sudija, poručivši da je to Karadžićev „začarani krug“.
-Naravno da smo nezadovoljni radom Đorđa Gajdobranskog, koji delegira sudije po Karadžićevom diktatu. Karadžić manipuliše svim i svačim, kao što je rekao da je obezbedio Crvenoj zvezdi licencu za takmičenje u Superligi, što nije tačno. Zvezda je platila svaku obavezu do dinara – rekao je generalni direktor crveno-belih i najavio da nema ambicije da nasledi Karadžića i da se vrati u fotelju prvog čoveka FSS.
Terzić je dodao da će sa rukovodstvom Partizana naći ideju kako bi srpski fudbal krenuo „u boljem smeru“.
Član UO Božidar Cerović rekao je da Crvena zvezda planira da smenu Karadžića „istera do kraja“, jer, kako je naveo, želi da u novu sezonu srpski fudbal uđe „osvežen“.
-Bliži se kraj sezone, stanje se godinama ne menja i po statutu FŠ klubovi Superlige mogu da zahtevaju raspisivanje izbora. Verujem da će Karadžić to učiniti – zaključio je Cerović.

Povezana vest:  Cvole pobedio Ajaks i osvojio holandski Superkup

PHOTO: ATAImages