vojvodina pripreme

FK Vojvodina: Tražićemo pravdu i kod MUP Srbije

Upravni odbor Fudbalskog kluba Vojvodina poručio je danas da je prinuđen da potraži pravdu i kod MUP Republike Srbije, u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala, nezadovoljan suđenjem na utakmici 25. kola Superlige protiv Voždovca 29. aprila u Beogradu.
Novosađani su naknadno protestovali uputivši dopis Fudbalskom savezu Srbije (FSS) i Zajednici superligaša u kojem navode da je i u jesenjem i u prolećnom delu prvenstva suđenje bilo na štetu njihovog kluba.
-Mnogo je utakmica u kojima smo sportski ponižavani drugačijim tretmanom i kriterijumom prema našim igračima u odnosu na protivničke. U sudijskoj organizaciji ima veoma mnogo stručnih ljudi, posvećenih sportu i pravdi, vrhunskih sudija, i zbog njih koji časno rade odgovoran posao u fudbalu treba da se indentifikuju i sankcionišu oni koji kvare ugled sudijske organizacije i srpskog fudbala – navodi se, između ostalog, u saopštenju na sajtu Vojvodine.
Dodaje se da na utakmici protiv Voždovca „fudbal i sportsko nadmetanje nisu bili prioritet za sudije, nego suđenje po zadatku“.
-Mišljenja smo da, pored dobre volje, Komisija za suđenje FSS očigledno ne može da se izbori sa jednim brojem sudija koji učestvuju u nečasnim radnjama, koje nisu deo sporta ili makar deo onoga kako FK Vojvodina vidi sportsku i vitešku borbu na terenu. Obaveštavamo vas da ćemo pored obraćanja Komisiji za suđenje FSS biti prinuđeni da pravdu potražimo i kod MUP RS, Služba za borbu protiv organizovanog kriminala – stoji u saopštenju Vojvodine.
Utakmica između Voždovca i Vojvodine završena je pobedom domaćeg kluba sa 1:0.

Povezana vest:  I Messi poslao potpisan dres za malog Gavrila