cukaricki slavlje cuk voz

Matić: Osvajanje Kupa kruna sezone, želimo borbu za titulu

Kapiten fudbalera Čukaričkog Igor Matić ocenio je danas da je njegov tim osvajanjem Kupa Srbije krunisao uspešnu sezonu i najavio da bi naredne mogao da se umeša u borbu za šampionsku titulu. 
-Kad se osvrnem ciljevi su bili da budemo treći i potajno smo se nadali Kupu. Sigurno da je kruna osvajanje trofeja prvi put u istoriji kluba i mislim da još nismo svesni šta smo napravili. Svi znamo gde je Čukarički bio pre tri godine – rekao je Matić za klupski sajt i dodao da su za pehar zaslužni svi u klubu.
Matić je izjavio da će Čukarički naredne sezone pokušati da napravi korak više u kvalifikacijama za Ligu Evrope.
-Prošle godine smo posle odustajanja Zvezde nepripremljeno otišli u evropsko takmicenje i došli u drugo kolo. Nezasluženo smo izgubili u Beogradu od Grediga, dobili crveni karton i četiri gola. U revanšu smo pobedili 2:1, malo vratili veru u srpski fudbal i pokazali da možemo da igramo sa svima. Nadam se da ćemo preskočiti drugo kolo i probati da dođemo u plej-of za ulazak u Ligu Evrope. Na to nas obavezuju i treće mesto u prvenstvu i trofej Kupa.
Kvalifikacije za Ligu Evrope pocinju 2. jula, a Superliga po novom sistemu takmičenja 18, što je prema Matićevim rečima dobro kako bi tim tempirao formu.
-Što se tiče Superlige ne bi trebalo ništa obećavati, ali sigurno nas trofej obavezuje da napravimo više u donosu na ovu godinu. Mislim da bi i javnost bila prezadovoljna da se umeša još jedan klub u borbu za titulu – naveo je Matić.
On je poručio da je najveća prednost Čukaričkog to što je ekipa tri godine na okupu.
-Mlađi su fenomenalno radili i napredovali ogromnom brzinom što je očigledno dalo rezultat. Međutim, neminovnost je da neko ode iz tima koji je na okupu već tri godine. Nije bilo promena ni u strucnom štabu i sve je to bio preduslov za dobar rezultat.
Matic je ove sezone sa 10 golova završio na deobi četvrtog mesta na listi strelaca domaćeg takmičenja.
-Iza mene je dobra sezona, ostvario sam mnogo golova i asistencija i prezadovoljan sam. Pogađao sam levom i desnom nogom, ali i glavom što mi nije svojstveno. Izdvojio bih kao omiljeni baš gol koji sam postigao udarcem glavom protiv Crvene zvezde – zaključio je bivši mladi reprezentativac.
Fudbaleri Čukarickog za početak naredne sezone okupiće se 10. juna, a tri dana kasnije putuju na dvonedeljne pripreme u Austriju.

Povezana vest:  Viljaš-Boaš: Bejl ostaje u klub iako ne izborimo LŠ