FSS logo

FSS: O raspisivanju izbora na Izvršnom odboru 1. juna

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije 1. juna održaće sednicu na kojoj će biti razmatrana inicijativa Fudbalskog saveza Beograda o raspisivanju prevremenih izbora.
Sastanak će biti u prostorijama Sportskog centra u Staroj Pazovi, a predsedaće prvi čovek FŠ Tomislav Karadžić.
-U prethodnom periodu na određenim teritorijama fudbalske Srbije viđena su razna dešavanja koja su primarno imala za cilj izazivanje problema u danima koji prethode izuzetno značajnom takmičarskom trenutku – kvalifikacionoj utakmici A reprezentacije u Danskoj, ucešća mlade selekcije na prvenstvu Evrope u Češkoj i omladinske reprezentacije na SP na Novom Zelandu. Poštujući to, FSS nije želeo komentarima i javnim nastupima da naruši potreban mir za sprovodenje brojnih akcija – navedeno je na sajtu FSS.
Na sednici Izvršnog odbora, pored inicijative FSB, biće analizirano i odlučivano o aktuelnom stanju u FS Vojvodine, regularnosti takmičenja u Superligi i Prvoj ligi Srbije, povezanosti određenih klupskih rukovodstava sa kladionicama prema podacima dobijenim iz Evropske fudbalske unije (UEFA) i aktivnosti po terenu određenih članova fudbalske organizacije po teritorijama za koje nisu nadležni.
FSS je saopštio da će o poslednjim dešavanjima, u skladu sa svojim pravima i obavezama, obavestiti nadležne instance u UEFA i FIFA.

Povezana vest:  Stojković: Utakmica Čukarički-Crvena zvezda biće praznik fudbala