luis figo 2015

Figo: Izgubila je Fifa, izgubio je fudbal

Nekadašnji fudbaler Portugala Luiš Figo ocenio je danas da je ponovnim izborom Sepa Blatera za predsednika Svetske fudbalske federacije (Fifa) „izgubio fudbal“.
-Danas je bio još jedan crn dan u Cirihu. Fifa je izgubila, ali, pre svega, izgubio je fudbal, kao i svako ko istinski brine o fudbalu – rekao je Figo, koji je bio kandidat za predsednika Fife, ali se iz te trke povukao.
Blater je danas ponovo izabran za predsednika Fife na 65. Kongresu u Cirihu i pored velikog skandala koji poslednjih dana potresa tu organizaciju. Njemu je to peti uzastopni Četovrogodišnji mandat na čelu Fife, a u izbornoj trci pobedio je jordanskog princa Ali bin al-Huseina.
Fifu je u poslednja tri dana pogodio veliki korupcijski skandal. Švajcarske vlasti su u sredu na zahtev SAD uhapsile nekoliko čelnika Fife u sklopu istrage o korupciji, Što je najveći skandal u 111 godina dugoj istoriji svetske kuće fudbala.

Povezana vest:  Engleska ostala bez Velbeka, Sterlinga, Milnera i Bejnsa

-Spreman sam da prihvatim tezu da je predsednik Fife odgovoran za sve, ali bih voleo da podelim tu odgovornost. Ne mogu da nadzirem sve u fudbalu. Imamo 209 članica i hiljade učesnika. Nije cela organizacija kriva za poslednji skandal, već je krivica individualna – rekao je Blater ranije danas.
Figo je naveo da ovakva izjava Blatera vređa inteligineciju ljudi.
-Gospodin Blater je bio veoma ciničan kada je rekao da nije mogao da kontroliše sve. To vređa inteligenciju ljudi. Da je gospodin Blater i malo brinuo o fudbalu, on bi se povukao iz trke. Ako ima i malo pristojnosti, on će podneti ostavku u narednih nekoliko dana – zaključio je Figo.

Povezana vest:  Sosijedad ispao, Bilbao prošao zbog golova u gostima