zoran mlinkovic trening 01042015 003

Milinković: Oumaru će se brzo uklopiti

Trener fudbalera Partizana Zoran Milinković rekao je danas da dobro poznaje najnovije pojačanje crno-belih Abubakara Oumarua i dodao da veruje da će se Kamerunac brzo uklopiti. 
-Poznajem ga odlično i mogu vam reći da sam ga uzeo iz OFK Beograda sa samo tri postignuta gola. Prepoznao sam i tada veliki potencijal u njemu, što je igrama u Vojvodini i potvrdio. Rekao bih da je u Belgiji imao sezonu u stilu toplo-hladno, ali je tako bilo i u Vojvodini. Ovog puta mu je lakše jer ga ja poznajem, a i on zna naš jezik i poznaje domaći šampionat, pa verujem da će se brzo uklopiti – rekao je Milinković, objavljeno je na sajtu kluba.
Kamerunski napadač Abubkar Oumaru, dosadašnji član belgijskog Beverena, juče je potpisao dvogodišnji ugovor sa Partizanom. On je u karijeri igrao i za Crvenu zvezdu, OFK Beograd i Vojvodinu, gde mu je trener bio upravo Milinković. 
-Reč je o momku koji poseduje vaspitanje i kulturu, ima izražene igračke kvalitete, koji su nama potrebni i očekujem da saradnja sa njim bude na visokom nivou… Abu je tehnički dosta potkovan, pa može bez problema da igra na užem prostoru, a pored toga ima fantastičan tajming i skok, što mu daje veliku prednost kod bočnih centaršuteva i prekida – kazao je Milinković.
Na pitanje kakva je situacija sa Andrijom Živkovićem, trener šampiona Srbije je naveo da je to više pitanje za klub, nego za njega.
-Ali, mislim da će Andrija početi sezonu sa nama, jer ima ugovor još godinu dana sa klubom. Biće vremena za priče na tu temu, ako stigne neka ponuda iz inostranstva na sto – kazao je Milinković.

Povezana vest:  PRVA LIGA SRBIJE, BASK podbacio, Banat ubedljiv