Petr Cech Chelsea

Čeh: Daleko sam od kraja karijere

Novi golman Arsenala Petr Čeh rekao je danas da je daleko od toga da bude srećan sedeći na klupi i da je zbog toga odlučio da posle 11 godina napusti Čelsi. Čeh, koji je prošle sezone izgubio mesto prvog golmana u Čelsiju, u ponedeljak je potpisao ugovor sa Arsenalom.
-Prošle sezone sam shvatio koliko volim da igram fudbal, koliko volim da budem deo tima iz nedelje u nedelju. Moja predanost fudbalu je ista kao i na početku karijere. Daleko sam od kraja karijere i od toga da budem srećan na klupi – rekao je Čeh novinarima u Pragu.
Čeh je proveo 11 godina na Stamford bridžu i za to vreme je odigrao više od 400 utakmica. Sa Čelsijem je osvojio četiri titule u Premijer ligi, isto toliko trofeja u FA kupu i tri Liga kupa. On je, takođe, odigrao jednu od ključnih uloga u osvajanju titule u Ligi šampiona 2012. godine, a godinu dana kasnije stigao je i do titule u Ligi Evropa.
Prema pisanju britanskih medija, češki golman je u Arsenal prešao za 11 miliona funti. Čeh je naveo da novac nije odigrao glavnu ulogu u tom transferu, već da su razlozi čisto fudbalski.
-Imam velike ambicije i želim da osvajam trofeje, baš kao i Arsenal – dodao je Čeh.
On je kazao da i dalje poštuje trenera Čelsija Žozea Morinja, a prvu priliku da zaigra protiv bivšeg kluba imaće već 2. avgusta u Komjunuti Šildu u kojem se sastaju prvak Premijer lige i osvajač FA kupa.
-Radujem se toj utakmici. To će biti moja prva prilika da osvojim trofej sa Arsenalom. Radujem se novom poglavlju, novom izazovu. Verujem da ću biti uspešan sa Arsenalom isto kao i sa Čelsijem – rekao je Čeh.

Povezana vest:  FS Češke traži oštrije kazne za huligane