zdravko mamic dinamo

Zdravko i Zoran Mamić pod istragom USKOK-a

Fudbalski klub Dinamo iz Zagreba saopštio je danas da su izvršni predsednik tog kluba Zdravko Mamić i trener Zoran Mamić pod istragom Službe za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (USKOK).
-Obaveštavamo vas da je po nalogu županijskog suda u toku istraga koju sprovodi USKOK, a u kojoj su predmet obrade naša dva člana: izvršni predsednik Zdravko Mamić i trener Zoran Mamić“ -objavio je Dinamo na svom sajtu, prenosi Hina.

Jedan od advokata Zdravka Mamića, Mate Matić, izjavio je za Hinu da je njegov klijent na putu u Sloveniji i da nije dobio nikakvo obaveštenje o istrazi ili pretresu njegove kuće o čemu je saznao iz medija.
Po prvim nezvaničnim informacijama, USKOK Zdravka i Zorana Mamića tereti za utaju poreza.
Dinamo u saopštenju navodi da „cela hrvatska javnost zna da se već godinama vrši kontrola i nadzor nad radom“ kluba i pojedinaca i da je ovo „još jedna u nizu“.
-Naravno da ćemo kao klub i kao pojedinci sarađivati sa svim institucijama i organizacijama koje to od nas budu tražile. Ipak, moramo izraziti žaljenje što se to odvija u vreme i na način kada se mi nalazimo na svojim radnim mestima, odnosno na priprema s prvom ekipom Dinama u inostranstvu, a znajući šta nam se stavlja na teret ne možemo ne izraziti čuđenje odabranim izborom, načinom i vremenom vođenja postupka – navodi Dinamo. 
Konkretno, „ono u što mi imamo uvid i što nam se stavlja na teret je apsolutno bespredmetno i iskonstruisano te smo sigurni da ćemo dokazati zakonitost naših postupaka i odluka – smatra taj klub.
-Sigurni smo da nismo i da nećemo ukaljati sveto ime Dinama, a ni sebe lično, kao ni naše porodice. Nastavljamo sa svim sportskim aktivnostima i uveravamo naše navijače da budu mirni i spokojni i da nam čuvanjem mira pomognu da ostvarimo snove svih nas – ostvarivanje velikih evropskih rezultata – dodaje se u saopštenju koje su potpisali Zdravko i Zoran Mamić.

Povezana vest:  Stojanović: Prvo da prođemo Islanđane