cukaricki slavlje cuk voz

Čukaričkom prednost 1:0 pred revanš protiv Domžala

Fudbaleri Čukaričkog pobedili su danas u gostima slovenačke Domžale sa 1:0, u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu Evropa.
Strelac je bio kapiten Igor Matić iz penala u 43. minutu.
Revanš će se igrati narednog ćetvrtka u Beogradu.
Čukarički je mogao i do ubedljivije pobede, ali Matić u 47. minutu nije iskoristio penal, a od tada je imao i igrača više zbog isključenja Gabera Dobrovoljca. Ipak, slovenački tim je bio bolji celo drugo poluvreme.
Prvu veliku priliku, gosti iz Srbije su imali u petom minutu, kada je Horić izgubio loptu, a Andrija Pavlović dobro šutirao sa 20 metara, ali je dobro odbranio golman Domžala Nejc Vidmar.
Domaćin je jedinu šansu imao šest minuta kasnije, ali je Benjamen Morel loše šutirao nakon greške Rajka Brežančića, iako je bio sam ispred golmana srpske ekipe Nemanje Stevanovića.
Čukarički je do finiša poluvremena dva puta mogao do prednosti, ali je Bojan Ostojić bio neprecizan posle centarÅ¡uta Matića, dok je kapitenu gostiju Vidmar odbranio šut iz slobodnog udarca sa 25 metara.
Vođstvo klubu sa Banovog brda dva minuta pred kraj poluvremena doneo je Matić iz penala, koji je arbitar Bart Vertenten dosudio nakon što je Horič bez potrebe sa leđa odgurnuo Pavlovića, koji je bio u skoku, ali daleko od lopte.
Matić je već u drugom minutu drugog poluvremena imao novu šansu za gol, ali je Vidmar odlično odbranio penal.
Sudija Vertenten je tada svirao prekršaj uš¡esnaestercu nad Pavlovićem, koji je uzeo loptu posle velike greške odbrane protivničke ekipe i izašao sam pred gol Domžala, a Dobrovoljc ga je sapleo i zbog toga dobio direktan crveni karton.
Srpski tim je pao u igri nakon propuštene prilike, domaćin je preuzeo inicijativu i naredni period imao nekoliko ozbiljnih napada za izjednačenje, ali nije uspeo da stvori konkretnu priliku.
Najbolju šansu ekipa Domžala imala je u u 86. minutu, kada je posle dobrog prodora i asistencije sa desne strane, Luka Podlogar loše zahvatio loptu, koja je ipak došla do Lukasa Horvata, ali je dobro reagovao golman gostiju Stevanović.
Čukarički je bio potpuno nemoćan u drugom delu igre, ali je odoleo učestalim napadima Domžala, pa će imati prednost pred revanš na Banovom brdu.
Utakmicu na stadionu Športni park u Domžalama pratilo je oko hiljadu gledalaca.

Povezana vest:  COPA AMERICA 2011, Forlan izjednačio rekord Skaronea