bozovic cz - kazahstan

Božović: Zadovoljan sam pristupom, Rajković spasilac

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović, posle večerašnjeg poraza od Kairata 2:0, izjavio je da je vrlo zadovoljan igrom ekipe kao i da je crveni karton Savu Pavićeviću u drugom minutu bitno uticao na rezultat.
-Iskuljčenje je odredilo dalji tok utakmice, vrlo je teško reci šta bi bilo da smo igrali sa vise igraca. Izbegli smo ubedljiviji poraz zahvaljujući Rajkoviću koji nas je spasio u par situacija. Ova ekipa igra prvi put zajedno, neki nisu proveli ni minut, a neki nisu ni spremni ni za 70 minuta – rekao je Božović na konferenciji za medije posle meča.
On je dodao da je svestan kako će biti negativnih komentara.
-Nije zvezdu niko zavio u crno, svi su videli kako su nas navijači podrzavali 90 minuta. Nije nam preoritet Evropa, pobeda nad Kairatom mogla je biti iznenađenje, ali ne na Marakani jer tu mozemo da dobijemo i jače nego ukupno. Nisu mi jasni zvižduci momcima svaka cast, vrlo sam zadovoljan kako su igrali. Kairatu cestitam bili su bolji i zasluženo pobedili – istako je on i dodao da ne bi komentarisao suđenje, pošto je izvrsno da su gosti prvi gol dali iz ofsajda.
Trener Kairata Vladimir Vajs istakao je da posle prve utakmice još ništa nije gotovo.
-Da mi je neko pre početka utakmice ponudio 2:0 rekao bih mu da je lud. Svakako da je crveni karton odredio tok meča, ali daleko od toga da je sve gotovo. Pobedili smo veliki klub, međutim sada mislim da su šanse 50:50 – završio je Vajs.
Revanš je na programu sledećeg četvrtka u Almatiju.

Povezana vest:  Urugvaj - Slovenija 2:0

PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES