IMG 3216

Opsežne priprema Albanaca za meč sa Srbijom

Fudbalski savez Albanije i državni zvaničnici uveliko se pripremaju za organizovanje utakmice protiv reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope, prenose albanski mediji.
Kako navodi Sportal.al, albanski premijer Edi Rama, ministri odbrane i unutrašnjih poslova sastaće se u utorak u Tirani sa predsednikom FS Albanije i šefovima obaveštajnih i bezbednosnih službi i započeti sa opsežnim pripremama za utakmicu visokog rizika, u oktobru u Skadru.
Ističe se da je cilj sastanka da se meč organizuje „u skladu sa najvišim evropskim standardima“.
Prva utakmica dva nacionalna tima, prošle jeseni u Beogradu, prekinuta je pred kraj poluvremena pri rezultatu 0:0, kada se iznad terena pojavio dron sa zastavom takozvane „Velike Albanije“, nakon čega su navijači uleteli na teren i usledili su incidenti.
Ranije ovog meseca Sud za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) odbio je žalbu Fudbalskog saveza Srbije i pobedu u toj utakmici dodelio Albancima, pa Srbija na tabeli I kvalifikacione grupe ima minus dva boda, tako da je bez teoretskih šansi da odena kontinentalni šampionat sledeće godine u Francuskoj.
Albanija, s druge strane, ima 10 bodova i deli drugo mesto sa Danskom, iza Portugalije sa 12 bodova.
Utakmica između reprezentacija Albanije i Srbije igra se 8. oktobra na stadionu „Loro Borići“ u Skadru.

Povezana vest:  Robert Prosinečki: Na redu utakmica sa Partizanom!