veljko paunovic nz

Paunoviću ponuđena nova funkcija u FSS

Fudbalski savez Srbije (FSS) ponudio je danas doskorašnjem selektoru omladinske reprezentacije Veljku Paunoviću funkciju kordinatora izemđu mlade i „A“ selekcije.
-Svima je poznato da je on napravio istorijski, nestvaran, teško ponovljiv uspeh. Svima nam je žao što nije želeo da prihvati funkciju selektora mlade reprezentacije, ali danas smo došli do određenog pomaka. Dali smo mu priliku da do petka razmisli o funkciji FSS, da ga zadržimo ovde. Reč je o poslu koordinatora rada Mladog i ‘A’ tima – rekao je predsednik FSS Tomislav Karadžić.
Paunović je posle Svetskog prvenstva na Novom Zelandu od FSS dobio ponudu da predvodi reprezentaciju za igrače do 21 godine, a danas je ponovio da neće prihvatiti tu ponudu i da će o novoj ponuđenoj funkciji razmisliti najkasnije do petka.
-Od prvog dana u FSS, od trenutka kada smo krenuli u projekat SP, imao sam podršku Saveza i zahvaljujem se na tome. Rekao sam da želim da napravim iskorak u karijeri i ostajem pri tom stavu, a o novoj ponudi ću razmisliti, interesantna je. Stojim na raspolaganju FSS, celokupnom srpskom fudbalu i želim da pomognem – rekao Paunović.
Na svečanom koktelu povodom odlaska Paunovića sa mesta selektora omladinske reprezentacije Srbije, Karadžić je rekao da će do petka biti poznato ko će sa klupe u narednom ciklusu kvlifikacija za Evropsko prvenstvo predvoditi selekciju igrača do 21 godine.
-Do petka ćemo verovatno znati ko će biti selektor mlade reprezentacije, a što je tiče selektora „A“ selekcije, video sam neke napise u novinama da bi možda neko trebalo da zameni Ćurčića. Te priče su neozbiljne da će doći novi selektor, time se bave dokoni ljudi. Mi imamo svoj pravac i put. Mi imamo selektora pod ugovorom do 2018. godine. Radovan Ćurčić je i sjajan trener i sjajan čovek i sa njim nastavljamo prema zacrtanom planu – kazao je on.

Povezana vest:  Ivanović: Najvažnije je pobediti ekipe kvaliteta sličnog tebi