srb vs mne

Vaterpolisti Srbije očekivano pobedili Japan na SP

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je danas u Kazanju selekciju Japana sa 19:9 (2:1, 6:2, 5:3, 6:3), u utakmici 2. kola D grupe prvenstva sveta.
Očekivanim uspehom izabranici selektora Dejana Savića praktično su otvorili vrata direktnog plasmana u četvrtfinale, nakon što su prethodno na startu nadigrali glavnog konkurenta u grupi, Crnu Goru (11:8).
Srpski vaterpolisti bez većih problema došli su do ubedljive pobede. Samo povremeno igrali su opuštenije, dopustivši raspoloženim i upornim rivalima da se bore za što časniji popraz.
Svesni snage tima Srbije i činjenice da nemaju šta da izgube u susretu sa izrazitim favoritom, Japanci su u meč ušli agresivno i veoma angažovano.
Prva četvrtina protekla je u skoro ravnopravnom odmeravanju snaga, ali je mnogo kvalitetniji sastav Srbije „povukao“ u nastavku, pojačao ritam i zagospodario bazenom, pa je izrešetao mrežu ekipe „Zemlje izlazećeg sunca“.
Nije bilo nikakve neizvesnosti i Srbija je rutinski ostvarila pobedu kojom se osamostalila na čelu D grupe.
Golove za reprezentaciju Srbije postigli su Slobodan Nikić 6, Duško Pijetlović 4, Andrija Prlainović 3, Stefan Mitrović 2, Nikola Jakšić, Sava Ranđelović, Dušan Mandić i Miloš Ćuk.
U poslednjem 3. kolu Srbija se u petak od 11.10 sati sastaje sa Australijom, koja je ranije danas odigrala protiv Crne Gore nerešeno 5:5 (0:2, 1:1, 1:1, 3:1).
Tabela: Srbija 4 boda, Australija 3, Crna Gora 1, Japan 0.

Povezana vest:  Atletiko pobedio Hetafe, povređen Dijego Kosta