valter zenga

Zenga: Srećan sam što u LE startujemo protiv srpskog kluba

Trener fudbalera Sampdorije Valter Zenga rekao je da njegov tim spreman dočekuje Vojvodinu, istakavši da je srećan što kvalifikacije za Ligu Evrope počinje sa srpskim klubom.
-Ubeđen sam da smo spremni. Cenimo Vojvodinu i dobro smo je proučili, kao što su sigurno i oni nas. Verujem da ćemo odigrati dobru utakmicu. Jako sam srećan što takmičenje u Evropi počinjemo sa srpskim klubom, jer sam tamo vodio jedan veliki klub. Tu je naravno i sećanje na Vujadina Boškova, koji je istorija i Vojvodine i Sampdorije – izjavio je novinarima nekadašnji trener Crvene zvezde.
-Tajni među ekipama nema, mi mi smo pratili njihove pripremne utakmice, oni naše“, kazao je Zenga, koji je sa Zvezdom izgubio samo dve utakmice, a jedna je bila od Vojvodine.
On je naveo da se jako naljutio posle tog poraza, jer mu nije bilo dozvoljeno da je odloži, a na pitanje da li se plaši da će ga Vojvodina opet naljutiti kratko je odgovorio „Apsolutno ne – dodajući da je vodio mnogo ekipa iz Istočne Evrope, uz napomenu da svim timovima sa tog područja mnogo znači igranje na evro-sceni i da je taj motiv često bitniji za njihovu igru od samog kvaliteta ekipe.
Kapiten Sampdorije Anđelo Palombo naveo je da su on i saigrači jako rano počeli sa pripremama, što je, prema njegovim rečima, dokaz koliko im je bitno da se kvalifikuju u grupnu fazu Lige Evrope.
-Radili smo odlično i verujem da će to dati rezultat. Dobro smo proučili sutrašnjeg protivnika – kazao je Palombo.
Prva utakmica 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Sampdorije i Vojvodine igra se sutra u Torinu od 21 sat, a revanš je sedam dana kasnije u Novom Sadu.

Povezana vest:  Ferguson: Junajted završio sa kupovinom igrača za ovo leto