rusija logo SP 2018

Koloskov: Kosovo ne može u kvalifikacije za Mundijal

Fudbalska reprezentacija Kosova neće moći da učestvuje u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji, izjavio je počasni predsednik Fudbalske federacije Rusije (RFU) Vjačeslav Koloskov.
On je za agenciju „R Sport“ naglasio da Kosovo nakon održanog žreba kvalifikacionih grupa u Sankt Peterburgu 25. jula neće moći naknadno da se uključi u takmičenje.
Mediji su juče, pozivajući se na predsednika kosovskog saveza Fadilja Vokrija preneli da mu je predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) i kandidat za predsednika FIFA Mišel Platini obećao da će postati punopravni clan FIFA početkom naredne godine i da će biti priključen I grupi sa Hrvatskom, Turskom, Islandom, Ukrajinom i Finskom. 
-Kao prvo, Platini tek treba da pobedi u predsedničkoj trci, a kao drugo, već je obavljen žreb koji nije održala UEFA, već FIFA i samo ona će odlučiti koga će pustiti, a koga ne. Mislim da je ta informacija neistinita i teško da dolazi od samog Platinija. Ipak, on je iskusni rukovodilac, dugo godina se nalazi na čelu UEFA i dugo godina je potpredsednik FIFA. Zna za red – rekao je Koloskov za ganeciju Sputnjik.
Mundijal u Rusiji, 21. po redu, biće održan od 14. juna do 15. jula 2018. godine.

Povezana vest:  Rezultati 22. kola, strelci i tabela Super lige Srbije