zagorcic vojvodina

Zagorčić: Ovome težimo; Zenga: Može biti i pozitivno 

Trener fudbalera Vojvodine Zlatomir Zagorčić na konferencji za novinare nije krio oduševljenje zbog ubedljive pobede nad Sampdorijom, u prvoj utakmici 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope (4:0).
Istakao je da su njegovi izabranici odigrali fantastičnu utakmicu i pokazali da su na dobrom putu.
-Po završetku utakmice rekao sam igračima u svlačionici da imaju pet minuta za slavlje, a onda nastavljamo sa radom – rekao je Zagorčić, istakavši da Vojvodinu čeka i revanš sa Sampdorijom.
Po njegovim rečima, Vojvodina će uvek igrati na gol više, a da je večerašnja igra ono čemu ekipa teži.
Na pitanje novinara da li je nekada u karijeri video navijače kluba koji gubi sa 4:0, a da tako zdušno navijaju za svoju ekipu kao što su to večeras uradili navijači Sampdorije, Zagorčić je rekao da jeste i to pre dve nedelje od navijača Vojvodine, koji su posle poraza u Novom Sadu od Čukaričkog maksimalno podržali svoju ekipu.
Trener Sampdorije Valter Zenga rekao je da ovaj poraz može biti pozitivan za njegovu ekupu.
On je istakao da je najviše grešaka bilo na početku prvog i drugog poluvremena.
-Mislim da ovako nešto u budućnosti nećemo više videti – kazao je Zenga.
Na pitanje da li su njegovi igrači potcenili Vojvodinu, Zenga je odgovorio pitanjem da li je Vojvodina potcenila Čukarički kada je izgubila sa 4:0.
Zenga je istakao da je Sampdorija primila mnogo golova i da je to teško i kada ekipa igra dobro, a još teže kada ne igra, kao što je to, po njegovim rečima, bio slučaj večeras.
-Treba da se okrenemo revanšu, izgubili smo sa 4:0 i to jeste veliki rezultat, ali mi moramo da nastavimo da igramo fudbal – poručio je Zenga.
Revanš susret između Vojvodine i Sampdorije igra se za sedam dana u Novom Sadu.

Povezana vest:  Kako bezbedno vratiti publiku na stadione