ZVEZDA-RADNICKI NIS 06

Zvezda razočarala, samo bod protiv Radničkog u Beogradu

Fudbaleri Crvene zvezde igrali su večeras u Beogradu protiv ekipe niškog Radničkog nerešeno 1:1, u prvoj utakmici 3. kola Superlige Srbije. Izabranici trenera Miodraga Božovića razočarali su oko 20.000 navijača neorganizovanom i jalovom igrom i neočekivano osvojili samo bod na stadionu „Rajko Mitić“.
Bili su crveno-beli na korak da ostanu bez ijednog, ali je Luka Jović pogotkom u samoj završnici sprečio veliko iznenađenje.
Crvena zvezda je agresivno otvorila meč i diktirala ritam u prvih 15 minuta, međutim, u nastavku se u njene redove uvukla nervoza i navijači su zvižducima ispraćali brojne greške i neubedljive akcije prema protivničkoj mreži.
Gosti su umeli da uvrate, pa su iznenada poveli u 36. minutu preko Lazara Rosića, koji je sa pet metara udarcem glavom pogodio mrežu posle kornera.
U nastavku susreta crveno-.beli su krenuli na sve ili ništa, međutim, malo šta im je polazilo za rukom. Konfuzna igra nije davala rezultat do finiša i izjednačujućeg pogotka Jovića.
Poslednjih pola sata Nišlije su odigrale sa desetoricom, nakon što je Rosić zaradio drugu žuti karton posle koškanja sa Ristićem. On se i verbalno sukobio sa trenerom golmana domaćih Srđanom Maksimovićem, pa su obojica morali van terena.
Gužva na terenu je potrajala nekoliko minuta, a Radnički je morao oslabljen da nastavi utakmicu.
Završetak meča propraćen je gromoglasnim zvižducima sa tribina na račun favorizovanih crveno belih, koji su sa terena ispraćeni uzvicima „Uprava napolje“.
Crvena zvezda – Radnički Niš 1:1 (Jović 89 – Rosić 36).
U ostalim mečevima 3. kola nacionalne Superlige sutra igraju Novi Pazar – Partizan (17 sati), OFK Beograd – Voždovac (18), Rad – Radnik Surdulica (18), Spartak – Mladost (18) i Borac – Čukarički (20), a u nedelju Jagodina – Metalac (19) i Vojvodina – Javor (20).
Tabela: Partizan, Borac i Javor po 6 bodova, Crvena zvezda 5, Čukarički, Mladost i Radnički Niš po 4, itd.

Povezana vest:  Lajpcig slavio protiv Borusije